UUSIMMAT

Käyttötuntuma

15.08.2019 19:00 | Osku Kannisto

Käyttötuntuma

Honor 20 -puhelimen muotoilu on onnistunutta. Puhelimessa kiinnittää heti huomiota se tyylikkääseen, peilaavaan ulkokuoreen. Väritys jatkuu myös puhelimen reunoille. Puhelin on erittäin ohut ja siitä saa helposti tukevan otteen.

Vaikka kuori on kiiltävä ei se osoittautunut liukkaaksi käytössä. Pieni miinus muotoilussa tulee kameroista, jotka nousevat selkeästi muun pinnan yläpuolelle.

Sormenjälkilukija on sijoitettu oikeaan kylkeen peukalon alle virtanäppäimeen. Tämä on ollut yksi valmistajan käyttäjiltä saaman palautteen perusteella yksi toivotuimmista ominaisuusmuutoksista. Virtanäppäimen yläpuolella on äänenvoimakkuuden säätimet, johon ylettää vaivattomasti. SIM-korttipaikat löytyvät puhelimen vasemmasta laidasta.

Tunnistautuminen onnistui testeissä erittäin ripeästi ja luontevasti kyljen sormenjälkilukijan avulla. Lukija asettuu juuri oikeaan paikkaan puhelimen käteen ottaessa ja se erottuu muusta reunasta lievällä syvennyksellä. Käytännössä puhelin aukeaa ennen kuin sen ruutuun ehtii katsomaan.

Puhelimen kanssa voi käyttää myös epäluotettavampaa kasvojentunnistusta. Naama tunnistui testeissä hyvin ja nopeasti, kunhan valoa oli riittävästi. Sormenjälkilukija on kuitenkin kaksikosta nopeampi vaihtoehto.

Lataukseen ja lisälaitteille käytettävä USB-C-liitin on nopeudeltaan USB2.0-mallia. Liitäntä sijaitsee normaalilla paikalla puhelimen alalaidassa. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää varten mukana on sovitin.

Koko etupuoli on käytännössä näyttöä. Loven sijaan etukamera on sijoitettu reikään, joka on kilpailijoihin verratessa ilahduttavan pieni.

Varsinkaan pystykäytössä vasempaan yläkulmaan sijoitettu reikä ei häiritse. Viihdekäytössä se jää mukavasti 16:9-videoiden ulkopuolelle ja toisaalta 21:9-kuvan mustiin palkkeihin. Vain koko ruudulla pelatessa reikä on edes vähän haittaavasti sisällön edessä – tosin vasen peukalo asettuu silloinkin sen päälle lähes väkisin.

IPS-näytön värit ovat oletuksena ylikylläiset ja toimivat parhaiten kesäauringon valossa ja pelatessa. Luonnollisin kuva saadaan kytkemällä värit Normaali-tilaan ja värilämpö Lämmin-asetukselle. Tällöin näytön toisto on mukavan neutraali niin videoilla kuin valokuvillakin. HDR-laajasävyvärejä näyttö ei tue.

Puhelimen ohjaus eleillä on testin perusteella erittäin intuitiivista ja perusteltua. Tällöin saa myös koko 19,5:9-näytön pinta-alan käyttöön. Puhelimessa on peruseleiden lisäksi Honorin omat eleet, jolla voi esimerkiksi napata ruutukaappauksia tai käynnistää sovelluksia.

Honor 20 -puhelimessa on aloittelijaystävällinen käyttöliittymä, missä sovellukset on sijoitettu suoraan näytöille alhaalta aukeavan valikon sijaan. Kuvakkeet saa järjestellä sivuille vapaasti ja koota niitä kansioihin. Kun sovellusten lukumäärä kasvaa, kannattaa vaihtaa aloitusnäytön asetuksista päälle Laatikko-asetus, joka sisältää kaikki puhelimen sovellukset aakkosjärjestyksessä. Näin päänäytölle saa koottua vain eniten käytetyt sovellukset nopeampaa käyttöä varten.

Honor 20 soveltuu hyvin pelaamiseen. 6,3-tuuman ruutu on riittävän iso, jotta pienemmätkin kohteet erottuvat kuvasta.

Honorin TurboGPU3.0 -tekniikka pyrkii pitämään ruudunpäivityksen tasaisen korkeana ja koetun perusteella onnistuukin siinä hyvin. Pelit rullaavat sujuvasti ja raskaampiakin pelejä pelaa mielellään. Ainoa havaittu ongelma on puhelimen kuumeneminen. Siihen törmäsi melko nopeasti auringonvalossa ja rasituksessa, kun ruudun kirkkaus oli täysillä.

Puhelimen äänentoisto on toteutettu monona alalaidasta eli vaaka-asennossa äänet kuuluvat vain toisesta sivusta. Kaiuttimen äänenlaatu on kohtuullisen selkeä hiljaisilla voimakkuuksilla. Ongelma on kuitenkin hyvin matalaksi jäävä maksimivoimakkuus. Videoiden puheesta ei saa selvää vilkkaassa kahvilassa mitenkään, sillä säätövara loppuu yksinkertaisesti kesken. Viihde- ja pelikäyttöön kuulokkeet ovatkin lähes välttämätön lisähankinta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttötuntuma
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja yhteenveto

Muropaketin uusimmat