Uusimmat

Kamera

15.08.2019 19:00 Osku Kannisto

Kamera

Honor on tunnettu hintaansa nähden hyvistä kameroihin, eikä Honor 20 ole poikkeus. Uuden mallin pääkamera on hieman yllättäen Sonyn kennon varaan rakennettu eli emoyhtiö Huawei haluaa selkeästi pitää omat kamerat huippumalliensa yksinoikeutena.

Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä. Oletuksena puhelin on asetettu ottamaan kuvat 12 megapikselin tarkkuudella, jolloin yksi kuvan pikseli vastaa neljää kennon fyysistä sensoria. Valovoimaa kamerassa on kunnioitettavasti f1.8.

Optista kuvanvakaajaa ei ole, mutta kuvat vakautetaan tekoälyn avulla. 2x-zoomaus tapahtuu pikseleitä kuvasta leikkaamalla, sillä tele-linssiä kamerassa ei ole eikä polttoväli muutu.

Pääkameran voi asetuksista määrittää ottamaan kuvia sen täydellä tarkkuudella. Lisäksi vaihtoehdoista löytyy 48 MP Ultra Clarity, joka pyrkii ottamaa erityistarkkoja kuvia tekoälyn avulla esimerkiksi maisemista.

Pääkameran rinnalla on 16 megapikselin laajakulmakamera (f2.2), kahden megapikselin makro sekä ToF-syvyyskamera.

117-asteen kuvakulman ultralaajakulmalinssi antaa aitoa lisäarvoa peruskuvakulmalle niin sisällä kuin katukuvauksessakin. Makrokameran heikkous on sen vaatimaton tarkkuus, joten käyttökelpoisinta siinä on lähinnä erikoinen kuvakulmassa. Tarkennusetäisyys sillä on minimissään neljä senttiä. Ongelmaksi kuitenkin koituu puhelimen varjo, joka tunkee väkisin kuviin näin läheltä kuvatessa. Yksityiskohdiltaan yhtä tarkkoihin otoksiin pääsee onneksi pääkamerallakin hieman kauempaa.

Syvyyskamera toimii muotokuva- ja aukko-ohjelmissa. Sen tehtävä on auttaa taustan sumentamisessa, jotta kuvattava pääkohde erottuisi paremmin. Muotokuvissa kuvakulma vastaa pääkameran näkymää eli potretit on otettava melko läheltä.

Kameran käyttö on helppoa. Kuvausohjelmia rullataan etsimen kuvan alapuolelta ja asetuksiin pääsee ylälaidasta. Tekoälyn saa nopeasti käyttöön ja pois omalla näppäimellään päänäkymässä salaman tavoin. Ylärivin viimeinen näppäin on oikotie HiVision-tilaan, jossa pääsee etsimään kuvattua tuotetta nettikaupoista.

Zoomaus hoituu pääruudusta omalla valitsijallaan. 2x- ja laajakulma eivät ole käytettävissä, jos kuvien tarkkuudeksi on valittu 48 megapikseliä. Useimmiten kannattaakin pitää 12 megapikselin tarkkuus käytössä, jotta mahdollisuudet hyvään otokseen ovat paremmat eri vaihtoehdoilla.

Kuvat ovat dynamiikaltaan ja väreiltään viehättävän eläviä ja onnistuneita. Ne näyttävät mobiililaitteilla katseltuna veitsenteräville ja ponnahtavat silmille mukavasti. Tarkennus onnistuu luotettavasti ja muotokuvissa tausta rajautuu kauniin tarkasti pehmeäksi pois häiritsemästä kuvan pääkohdetta.

Videoissa maksimitarkkuus on 4K (3840×2160), 30 kuvaa sekunnissa. Optisen kuvanvakaimen puute näkyy videossa. Joskin tekoälyyn perustuva vakautus ei ole huonoimmasta päästä. Se vaan tulee hieman kuvan perässä, mikä hämää kuvatessa.

Mukavaa on, että myös videokuvauksessa käytettävissä ovat sekä 2x-zoom että laajakulma. Kuvakulmaa voi vaihtaa jopa kesken kuvauksen. Videoiden laatu ei dynamiikaltaan eikä tarkkuudelta yllä lähellekään kuvien tai 4K-erottelun todellista tasoa.

Etukameralla otetut kuvat ovat erittäin tarkkoja ja onnistuvat myös hämärässä. Muotokuvatilassa kasvojen rajaus taustasta ei kuitenkaan onnistu yhtä luotettavasti kuin syvyyskameraa hyödyntäen pääkameralla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttötuntuma
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja yhteenveto