UUSIMMAT

Yhteenveto

27.01.2019 11:11 | Joonas Koivisto | 3

Yhteenveto

Nokia 8 -puhelimen saama versio Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmästä ei varsinaisesti ole mitenkään huono päivitys. Se ei heikennä mitään puhelimen ominaisuuksia, ellei kovasti pidä erillisestä valikkonäppäimestä aloitusruudulla tai aiemman Androidin avointen sovellusten näkymästä.

Android 9.0 on erityisesti eleohjauksen suhteen Googlen käyttöjärjestelmältä selkeä askel kohti samankaltaista käyttökokemusta kuin mitä Applen iOS-käyttöjärjestelmä tarjoaa. Täysin puhtaassa Androidissa muutos on painikkeisiin tottuneelle suuri. Nokia 8:n kohdalla ei ole tarpeen pelätä suuria muutoksia, sillä puhelimen päivittäinen käyttö tuntuu yhä käytännössä samanlaiselta kuin ennen. Nokiassa näytön alta löytyvät painikkeet toimivat myös edelleen samaan tapaan kuin aiemman käyttöjärjestelmän kanssa. Muutokset jäävät siis kokonaisuutena hyvin pieniksi.

HMD Globalin toimittama päivitysversio voi kuitenkin jättää käyttäjän pettyneeksi. Moni varmasti odotti, että valmistajan aiempiin kärkimalleihin kuuluva puhelin saisi käytännössä kaikki hienoudet, joita Google uudessa versiossa tarjoaa.

Näin ei kuitenkaan käynyt.

Päivitys tuntuu suorastaan heikolta, kun sitä vertaa siihen kaikkeen mitä Android 9.0:n pitäisi sisältää. Nyt käyttäjä jää vaille esimerkiksi akun mukautuvaa optimointia, sovellustoimintojen ehdotuksia ja uutta digitaalisen hyvinvoinnin seurantaa. Näistä iso osa kiinnostaisi varmasti monia muokkaamattoman Androidin käyttäjiä. Kun Nokia 8:n käyttöjärjestelmä käytännössä eroaa muokkaamattomasta Androidista hyvin vähän jos ollenkaan, jää päivitys tuntumaan kovin vajavaiselta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Uudet ominaisuudet ja päivitykset ulkoasuun
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto