UUSIMMAT

Muotoilu

14.03.2019 18:00 | Osku Kannisto

Muotoilu

Nokia 8.1 ja Moto G7 plus ovat ulkomitoiltaan lähes identtisiä, kookkaita puhelimia. Molemmissa on pitkä 6,2-tuumainen 19:9-kuvasuhteen ja Full HD+ -tarkkuuden näyttö, joka peittää tehokkaasti koko laitteen etualan.

Näyttöjen yläosassa on lovet. Moton pisaramainen lovi peittää huomattavasti pienemmän alan ruudusta kuin Nokia leveämpi versio.

Takapuolen sijoittelu on molemmissa symmetristä: Kaksoiskamera on sijoitettu keskelle ylälaitaa ja sormenjälkitunnistin sen alapuolelle. Tunnistimen löytää helposti puhelimeen tarttuessa.

Nokia on viimeistelty näyttävän perinteisesti. Tasapaksu muotoilu, harjatun alumiinin värinen metallikehys ja lasiset kuoret ovat ajattomat ja puhelin näyttää tyylikkäältä. Näytön reunat on pyöristetty, jotta puhelin eroaa vanhoista 16:9-klassikkomalleista.

Puhelimesta saa liukumattoman otteen kapean metallireunan ansiosta. Takakannen lasipinta on hieman liukas, joten puhelin voi tippua kuivilta sormilta. Virta- ja äänenvoimakkuusnäppäimet on sijoitettu oikeaan laitaan ja niihin ylettää helposti peukalolla.

Motorola on selkeästi Nokiaa virtaviivaisempi. Siinä on käytetty pyöreitä muotoja. Puhelin on väritykseltään kauttaaltaan tumma. Takapuolen väritys ja viimeistely ovat vakuuttavan tyylikkäät.

Pystyreunat on pyöristetty, joten puhelin uppoaa tukevaan yhden käden otteeseen. Metallireunat ovat liukkaammat kuin Nokiassa, mutta takakannen lasissa sormet pysyvät tukevammin paikallaan. Kaikki näppäimet ovat oikeassa reunassa ja asettuvat oikeakätisellä peukalon alle.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat