UUSIMMAT

Yhteenveto

14.03.2019 18:00 | Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Suorituskykymittauksissa kävi selväksi, että Nokia 8.1 on selkeästi kaksikosta tehokkaampi. Erot peruskäytössä eivät testeissä tulleet juurikaan näkyviin luultavasti riittävän keskusmuistin ansiosta.

Muistin nopeutta testaavassa Androbenchissä molemmat puhelimet pärjäävät hyvin vastaaviin puhelimiin verratessa.

Hyötyohjelmien suoritusta simuloivassa PCMarkissa Nokia vie selkeästi pidemmän korren pärjäten hyvin vertailussa Honoreita vastaan.

Suorittimen raakaa tehoa mittaavassa Geekbenchissa Moton sijoitus ei ole mairitteleva kilpailijoihin nähden. Nokia pärjää selkeästi paremmin.

Pelitehoa mittaavissa Antutu- ja GFXBench-testeissä Moto G7 Plus jää kauas muusta ryhmästä. Puhelimen suoritin ei ole suunnattu raskaaseen pelikäyttöön, mikä tulee tuloksista selväksi.

Käytännön testeissä Moton heikkous tulee vastaan nopeatempoisilla ja graafisilla toimintapeleillä. Ruudunpäivitysnopeus jää auttamatta vajaaksi, kun kuva ruudulla pyörii jatkuvasti eteenpäin tai sivulle. Satunnaista mobiilipelaajaa tämä ei harmita, mutta jos verkkopelaaminen on puhelimen pääkäyttötarkoituksia, on tilanne toinen.

Akkukestossa Nokia on selkeästi kaksikosta parempi, mutta molemmat kaipaavat käytännössä jokaöistä latausta, jollei puhelinta halua ladata kesken seuraavan päivän. Nokian kapasiteetiltaan 20 prosenttia isompi akku jaksaa raskaankin päivän loppuun. Motossa ahkeralla käytöllä akun saa loppumaan ennen iltaa. Geekbenchin akkumittauksissa Nokia pysyi päällä yhdeksän tuntia ja kymmenen minuuttia. Motossa akku kesti selvästi vähemmän, eli seitsemän tuntia ja 42 minuuttia.

Akunlatauksessa Moto G7 plus on esimerkillisen nopea. Puolessa tunnissa akku saavutti 80 prosentin varaustason ja täyteen akku latautui 45 minuutissa. Nokia latautui puolessa tunnissa 46 prosenttiin ja täyttyi noin tunnissa ja kolmessa vartissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Muotoilu
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto