UUSIMMAT

Käyttötuntumat

14.07.2019 10:00 | Osku Kannisto

Käyttötuntumat

Motorola One Vision tuntuu kädessä erittäin miellyttävälle pyöristettyjen reunojen ja kapean muotoilun ansiosta. Takakansi on erittäin liukas, joten suojakuoren käyttö kannattaa muutenkin kuin tiputuksen ja naarmuuntumisen suojana. Tosin kuoren kanssa puhelin tuntuu paksulta, mutta leveys pysyy edelleen hyvänä.

Virta- ja äänenvoimakkuusnäppäimet on sijoitettu puhelimen oikeaan laitaan. Ne asettuvat oikeassa kädessä pidettäessä varsin hyvin peukalon alle, joskin äänenvoimakkuutta nostaakseen täytyy peukaloa venyttää. SIM- ja muistikorttipaikat ovat vasemmassa reunassa.

Sormenjälkitunnistin on puhelimen takana, puhelimen keskiosassa. Ergonomian osalta se voisi olla hieman korkeammalla, jottei etusormen tarvitsisi sitä hapuilla käynnistäessä. Lukijan nopeus oli pikatestissä hyvä eikä se nikotellut toiminnassaan. Sen rinnalla voi halutessaan käyttää epäluotettavampaa kasvojentunnistusta.

Lataukseen ja lisälaitteille käytettävä USB-C-liitin edustaa USB 2.0 -versiota. Liitäntä sijaitsee normaalilla paikalla puhelimen alalaidassa.

21:9-suhteen Full HD+ -näyttö yllättää positiivisesti. IPS-tekniikalla toteutetun näytön katselukulmat ovat erinomaisen laajat, ja väritoistokin on miellyttävän elävä. Halutessaan värikylläisyyttä voi kasvattaa esivalinnoilla, mistä on iloa varsinkin kesän kirkkaina päivinä.

Kuvasuhde on selkeästi tehty Hollywood-elokuvia silmällä pitäen. Valitettavasti nettivideoissa 21:9-kuvasuhdetta käytetään kuitenkin yllättävän vähän, joten parempi tapa hyödyntää pidempää näyttöä on käyttää kahta sovellusta allekkain.

Viihdekäytössä kuva on oletuksena jotain 21:9 ja 16:9-kuvasuhteiden väliltä, sillä se ei kata koko näyttöä esimerkiksi Netflixissä. Kuva rajautuu etukameran kolon viereen ylälaidasta, eikä sitä saa millään zoomatuksi koko ruudulle.

Äänet toistetaan monona. Äänenvoimakkuutta puhelimesta irtoaa yllättävän paljon ilman sen särkymistä, mutta musiikin kuunteluun, videoiden katseluun ja pelaamiseen kannattaa suosiolla käyttää vaikka mukana tulleita in-ear-kuulokkeita.

One Vison tukee Android 9.0:n eleohjausta, jota saa intuitiivisemmaksi ottamalla Moton omat eleet käyttöön. Niitä käyttäen navigointi onnistuu pelkästään alalaidan viiva-näppäintä eri suuntiin vetämällä sutjakkaasti ja loogisesti.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttötuntumat
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja yhteenveto

Muropaketin uusimmat