Kamera

14.07.2019 10:00 | Osku Kannisto

Kamera

Motorola One Vision -puhelimen ehdoton vetonaula on sen 48 megapikselin kamera. Se on myös testien perusteella ykkössyy laitteen hankintaan. Kamera on jopa varustettu optisella kuvanvakaajalla (OIS), mikä on todella harvinaista näin edullisissa puhelimissa.

48 megapikselin kameraa käytetään quad pixel -tilassa, jolloin lopputuloksena on 12 megapikselin kuva, jonka jokainen pikseli on muodostettu neljästä kennon pikselistä. Kilpailijoista poiketen kameraa ei saa tallentamaan kuvia lainkaan 48 megapikselin tarkkuudella – edes manuaalisäädöillä.

Kameran käyttö on suoraviivaista, joskin valintojen teko ja kuvien ottaminen voisivat tapahtua nopeammin. Kohteen valinta onnistuu sormella ruudusta ja valotusta voi näppärästi korjata sivulle ilmestyvällä liukuvalitsemalla. Digitaalinen zoomaus tehdään ruutua ylös-alas sivelemällä.

Asetukset on piilotettu kuvaustilavalikkoon ohjelmien kanssa. Manuaalitilaan pääsee suoraan kameran päävalikosta omalla näppäimellään. Tekoäly, salama ja ajastin kytketään päälle myös omilla pikanäppäimillään.

Manuaalitilassa kuvia voi ottaa raw-muodossa. Säätömahdollisuudet ovat hyvät. Tarkennusetäisyyden lisäksi voi hallita valkotasapainoa, valotusaikaa, herkkyytä sekä valotuksen korjausta. Kuvan vieressä on histogrammi, josta säätöjen vaikutuksen valotukseen näkee kuvaa sommitellessa.

Kuvatiloja on perustilan lisäksi seitsemän. Näistä mielenkiintoisimpia ovat pimeänäkö sekä spottiväri. Pimeänäkötilassa kameralla saa otetuksi varsin näyttäviä kuvia hyvinkin hämärässä – jopa näköhavaintoa kirkkaammin lopputuloksin. Spottiväritilassa käyttäjä osoittaa värin, jonka haluaa kuvassa säilyvän, ja saa säätää muita värejä portaattomasti mustavalkoisiksi.

Pääkameran tukena on syvyystietoja poimiva kamera, jota hyödynnetään pehmentämään tausta kuvista. Syvyyskameralle on poikkeuksellisen laajat käyttömahdollisuudet. Kuusiportaisen syvyysefektin lisäksi on viisi erilaista kuvausohjelmaa potreteille, joilla simuloidaan erilaisia valaistuksia ja tehosteita. Pienellä harjoittelulla saakin varsin mukavia otoksia.

Etukamera on sijoitettu ruudun vasempaan ylälaitaan reikäkoloon. Kolo on varsin iso, verrattuna esimerkiksi Honorin vastaavaan. Se jää onneksi pystykäytössä sovellusten yläpalkkiin eli siihen ei kiinnitä huomiota.

Motorola One Visionin etukameran kuvat tallentuvat täydellä 25 megapikselin tarkkuudella tai halutessa kuuden megapikselin kuvina quad pixel -tekniikalla. Kuvien yksityiskohdat toistuvat tarkkoina. Kaikki muotokuvatilan kuvausohjelmat ovat käytössä, joten selfie-kuvia saa helposti piristettyä.

Kuvanlaatu ilahduttaa varsinkin kun huomioi puhelimen hinnan. Quad pixel -tekniikasta otetaan kaikki hyöty irti, ja kuvat ovat yksityiskohtaisia sekä dynamiikaltaan hyviä.

Kohinaa alkaa ilmestyä hämärässä, mutta sen laatu on lähinnä kuvaa pehmentävää eikä silmiin pistävän häiritsevää. hämärässä käytettäessä yötilaa, vähenee kohinan määrä mukavasti.

Kuvien tarkennuksessa ei havaittu ongelmia, joskin tarkennus tapahtuu selkeästi huippupuhelimia hitaammin. Optisen kuvanvakaajan ansiosta myös hämärässä otetut kuvat säilyivät terävinä ilman tärähdyksiä.

Videota puhelin tallentaa 4K-tarkkuudella 30 FPS -nopeudella. Optinen kuvanvakaaja parantaa selkeästi kuvan tärinöitä käsivaralta kuvatessa.

Videossa on kuitenkin ajoittain pieniä nykimisiä/tarkennuksen pumppauksia varsinkin hitaasti kameraa kääntäessä. Tulos ei yllä valokuvien tasolla, mutta videoitakin kuvaa mielellään. Hidastusvideoita saa kuvattua Full HD -tarkkuudella.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttötuntumat
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja yhteenveto