Kamera, suorituskyky ja akkukesto

28.10.2021 19:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Honor 50 -mallista löytyy yhteensä neljä takakameraa sekä yksi etukamera. Kameroista tärkein on 108 megapikselin pääkamera, jonka kennon koko on 1/1,52 tuumaa, aukon koko f1.9 ja pikselikoko on 0,7 mikronia. Pääkameraa täydentävät kahdeksan megapikselin kiinteätarkenteinen 112 asteen ultralaajakulmakamera (f2.2), kahden megapikselin makrokamera (f2.4) sekä kahden megapikselin syvyyskamera (f2.4).

Pääkamera yhdistää oletusasetuksilla peräti yhdeksän pikseliä yhdeksi, ja ottaa näin 12 megapikselin kuvia. Myös aitojen 108 megapikselien kuvien ottaminen on silti mahdollista.

Pääkameran kuvanlaatu on mainio. Kuvien värit toistuvat luonnonmukaisesti, valkotasapaino on kohdallaan ja kontrastit osuvat paikoilleen. Kamerassa ei kuitenkaan ole optista kuvanvakainta, joten varsinkin hämärässä kuvista tulee helposti hieman tärähtäneitä.

Ultralaajakulmakamera ei yllä pääkameran tasolle. Kiinteän tarkennuksen vuoksi kuvat saattavat jäädä epäteräviksi, ja muutenkin kuvien yksityiskohdat jättävät toivomisen varaa. Erillistä telekameraa puhelimessa ei ole, mutta pääkameran korkeasta tarkkuudesta johtuen digitaalinen zoom toimii kohtuullisen vielä ainakin kaksinkertaiseen zoomiin saakka.

Makro- ja syvyyskamerat ovat puhelimessa varsin turhia lisäyksiä. Makrokamerassa ei ole automaattista tarkennusta, joten tarkkojen lähikuvien ottaminen on sen puolesta vaikeaa.

Videokuvauksen puolella Honor 50 tarjoaa parhaimmillaan 4K@30fps- tai 1080@60fps-laatua. Videokuvan laatu on pääkameralla kuvattuna jälleen hyvää.

Videokuvaukseen on tuotu monipuoliset usean videon kuvaustilat, joissa voi vaihdella käytettäviä kamerayksiköitä. Kuuden eri kuvaustilan joukossa ovat esimerkiksi Front to Rear -videokuvaus, jossa käyttäjät voivat vaihtaa etu- ja takakameroiden välillä sekä takaosan pää- ja ultralaajakulmakameroiden rinnakkaisen käyttämisen mahdollistava Dual-View-kuvaustila. Lisäksi ääntä on mahdollista nauhoittaa langattomilla kuulokkeilla.

Front to Rear -videokuvauksesta voi olla hyötyä, mikäli haluaa esimerkiksi kuvata jotain tapahtumaa ja kommentoida sitä yhtä aikaa. Pää- ja ultralaajakulmakameroilla videokuvauksen mahdollistavalla Dual-Viewillä voisi tallentaa esimerkiksi urheilutapahtumassa yhtä aikaa yksittäistä suoritusta sekä laajempaa yleisön reaktiota ympärillä.

Honor 50:n suorituskyvystä vastaa Qualcomm Snapdragon 778 5G. Järjestelmäpiirissä on neljä Cortex A78 -ydintä, jotka tehokkain yltää 2,4 gigahertsin kellotaajuuteen. Lisäksi käytössä on neljä Cortex A55 -ydintä ja grafiikan kiihdyttämisestä vastaa Adreno 642L.

Testilaitteena toimii kalliimpi Honor 50 -malli, jossa keskusmuistia on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. Verrokeiksi valittiin hieman edullisemmat OnePlus Nord 2 5G (399 €), OnePlus Nord CE 5G (329 €), Samsung Galaxy A52 5G (399 €) sekä Xiami Mi 11 Lite 5G (399 €).

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissä Honor 50 jää OnePlus Nord 2 5G:n ja Xiaomi Mi 11 Lite 5G:n jalkoihin, mutta peittoaa loput verrokeista.

3DMark Wild Life Extremessä Honor 50 yltää jälleen pronssille.

Geekbench 5 -testissä Honor 50 ottaa täpärästi useamman ytimen pisteillä ykkössijan, mutta jää hieman OnePlus Nord 2 5G:n ja Xiaomi Mi 11 Lite 5G:n taakse yhden ytimen testissä.

Muistien nopeutta testaavassa Andobenchissa OnePlus Nord 2 5G on selvä voittaja. Muut puhelimet sijoittuvat kohtuullisen tasaisesti.

Akkutestissä Honor 50 5G sai keskivertoa paremman tuloksen, kun näytön asetuksista käyttöön oli valittu adaptiivinen tila, jossa näyttö valitsee virkistystaajuuden automaattisesti 60 ja 120 hertsin väliltä.

Honor 50:n 4300 milliampeeritunnin akku kestää arkikäytössä päivän tai vähäisellä käytöllä jopa kaksi päivää. Akun voi ladata 66 watin teholla tyhjästä täyteen noin 45 minuutissa. 5G-yhteydet ja 120 hertsin näyttö syövät kuitenkin oman osansa akkukestosta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto