Kamera, suorituskyky ja akkukesto

08.03.2023 20:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Honor Magic5 Liten 64 megapikselin pääkameran aukkokoko on f1.8 ja se on varustettu PDAF:illa. Optista kuvanvakautusta pääkamerasta ei löydy.

Pääkamera ottaa normaalissa valaistuksessa hintaluokalle tyypillisiä kuvia, eikä se erotu massasta erityisen positiivisesti, joskaan ei myöskään erityisen negatiivisesti. Kuvien dynaaminen alue on kohtalainen, niiden yksityiskohdat ovat pääosin tarkkoja ja värit sekä kontrastit toistuvat päivänvalossa riittävän hyvin.

Pääkameraa tukee viiden megapikselin ultralaajakulmakamera (f2.2). Sen laatu ei yllä pääkameran tasolle. Kiinteätarkenteisen ultralaajakulmakameran ottamat kuvat voivat olla epätarkkoja, eivätkä yksityiskohdat tallennu kuviin muutenkaan kovin erinomaisesti. Myös väritasapainossa ja kontrasteissa olisi parantamisen varaa.

Kahden megapikselin makrokamera on sekin varsin turhalta tuntuva lisä, ja lähikuvatkin ottaa mieluummin pääkameralla. Telekameraa Magic5 Litessä ei ole.

Todellisen pettymyksen Magic5 Lite tuottaa videokuvauksen suhteen. Korkein, ja samalla ainoa, kuvaustarkkuus on 1080p/30fps. Monet saman hintaluokan kamerat tarjoavat vähintään 4K/30fps- ja 1080p/60fps -tarkkuudet, ja jotkin jopa 4K/60fps-tarkkuuden. Kuvan laatu ei muutenkaan ole kovin kaksisella tasolla.

Suorituskyvyn puolesta Honor Magic5 Litessä käytetään Qualcommin valmistamaa Snapdragon 695 -järjestelmäpiiriä. Loppuvuodesta 2021 julkaistu järjestelmäpiiri on jo nähnyt parhaat päivänsä, ja se on tuttu monista vanhemmista keskiluokan puhelimista. Järjestelmäpiiri tarjoaa kyllä edelleen kohtuullisen saumattoman suorituskyvyn arkikäytössä, mutta silloin tällöin vastaan tulee pientä hidastelua myös tavallisissa puhelimen askareissa.

Suorituskykytesteissä Magic5 Lite kohtasivat MediaTek Dimensity 8100 -järjestelmäpiirillä varustettu Realme GT Neo3 sekä Snapdragon 778G:llä varustetut Poco X5 Pro, Honor 50 ja Xiaomi 12 Lite -mallit.

Geekbench 5:ssä Magic5 Lite jäi pitämään koko testijoukon perää.

PCMarkissa Magic5 Lite jäi edelleen jälkijoukkoihin.

Antutussa tuttu asetelma toistui, eikä Magic5 Litestä ollut vastusta kilpakumppaneille.

 

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBenchissä ei nähty myöskään yllätyksiä.

Akkutestissä Magic5 Lite veti testiryhmän pisimmän korren. Magic5 Liten akkukesto on myös arjessa hyvällä tolalla, ja 5100 milliampeeritunnin akulla kestää hyvin päivän hieman aktiivisemmallakin käytöllä. 40 watin latauksella puhelimen akku täyttyy noin tunnissa ja vartissa. Puhelimen mukana ei toimiteta laturia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto