Uusimmat

Testi: Nokia 7.2 -puhelin – Kätevä ja pätevä, ellei suorituskyky ole ykkösprioriteetti

30.10.2019 20:00 Ilari Hauhia

Puhelimien keskiluokassa kilpailu on ankaraa, ja käyttäjät osaavat vaatia paljon jo kohtuullisen edullisiltakin puhelimilta. HMD Global pyrkii valloittamaan ostajat tarjoamalla uudessa Nokia 7.2 -mallissa näyttävän viimeistelyn, kelvollisen näytön ja pitkään jatkuvat käyttöjärjestelmäpäivitykset. Muropaketti testasi, kuinka lähtöhinnaltaan 299 euron puhelin selviää jokapäiväisestä käytöstä. 

HMD Global julkisti syyskuisilla IFA 2019 -messuilla uuden Nokia 7.2 -mallin, josta tuotiin myyntiin kaksi versiota. 299 euron suositushinnalla Nokia 7.2:sta saa neljän gigatavun keskusmuistilla ja 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustetun version, kun taas 6/128 gigatavun malli maksaa 349 euroa. Testilaitteena toimi suuremmilla muisteilla varustettu versio.

Nokia 7.2 asettuukin hintansa puolesta tiukasti kilpailtuun ja suosittuun 300-350 euron hintaluokkaan. Hintaluokassa riittää kilpailijoita, joihin kuuluvat muun muassa Sony Xperia 10 ja Samsung Galaxy A50. Hieman halvemmalla voi hankkia esimerkiksi Muropaketin testeissä hiljattain käyneet Samsung Galaxy A40 ja Huawei P Smart Z -mallit. Jos budjettia on varaa venyttää ylöspäin, ovat varteenotettavia valintoja esimerkiksi Galaxy A70 ja Honor View 20.

Nokia 7.2:n tärkeimpiin teknisiin valtteihin kuuluu 6,3-tuumainen Puredisplay-näyttö, joka osaa muuntaa reaaliajassa SDR-materiaalin HDR-laajasävytoistettavaan muotoon. LCD-näytön kuvasuhde on 19,5:9.

Paperilla HMD Globalin uutuusmallin heikkous löytyy jo pari vuotta vanhasta Snapdragon 660 -suoritttimesta. Se hoitaa kyllä hommansa arkikäytössä kohtalaisesti, mutta pientä nykimistä on havaittavissa valikoita selattaessa ja varsinkin raskaampia pelejä pelattaessa. Nokia 7.2:n hintaluokassa suorituskyky jättää kuitenkin toivomisen varaa, sillä monista kilpailijoiden puhelimissa tehoa löytyy enemmän.

Nokia 7.2:n takapuolelta löytyy Zeiss-brändiä kantava kolmoiskamera. Sen Samsungin GM1-kennoon perustuva pääkamera toimii 48 megapikselin tarkkuudella ja sen aukkoarvo on f1.8. Kaksi muuta kameraa ovat kahdeksan megapikselin, 118 asteen laajakulmakamera sekä erityisesti muotokuvausta varten tarvittava, viiden megapikselin syvyyskamera. Etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä ja se on sijoitettu näyttöloveen.

Puhelimen myyntipakkauksesta löytyvät puhelimen lisäksi 10 watin laturi, USB-C-kaapeli, nappikuulokkeet sekä liuta erilaisia ohjevihkoja.

Nappikuulokkeet eivät arvatenkaan ole parhaimmasta päästä, eikä niiden äänenlaatu ole kovin kaksinen. Nokia 7.2 puhelimen 3500 milliampeeritunnin akkua ladataan USB-C-liittimen kautta. Merkittävänä puutteena latausteho on vain kymmenen wattia, eikä puhelimessa ole tukea pikalataukselle.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akku
  5. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat