UUSIMMAT

Testi OnePlus Nord CE 2 5G -puhelin jää väliinputoajaksi, mutta yhdelle pienelle käyttäjäryhmälle se voi olla oiva valinta

02.03.2022 20:00 Ilari Hauhia

OnePlus on laajentanut mallistoaan uudella Nord CE 2 5G -puhelimella. Laite tarjoaa periaatteessa kiinnostavia ominaisuuksia, mutta käytännössä laite jää valmistajan mallistossa väliinputoajaksi. 

OnePlus on viime aikoina pistänyt merkittävästi paukkuja hintahaitarin ala- ja keskivaiheille sijoittuvaan Nord-mallistoonsa, johon myös uusin lisäys kuuluu. 369 euron hintainen OnePlus Nord CE 2 on nimensä mukaisesti seuraaja viime kesäkuussa ilmestyneelle OnePlus Nord CE 5G:lle, ja se asettuu OnePlussan mallistossa Nord 2 -mallin alapuolelle. Ennakkomyyntiin uusi malli tulee 3. päivä maaliskuuta ja varsinainen myynti alkaa  10. päivä maaliskuuta.

OnePlussan mukaan OnePlus Nord CE 2 sopii käyttäjälle, joka ”haluaa toimivan ja huolettoman älypuhelinkokemuksen järkevään hintaan”.

Puhelin yhdisteleekin hintatietoisten kuluttajien näkökulmasta tärkeitä ominaisuuksia. Mukana on arkikäyttöön ja pelaamiseenkin riittävän suorituskykyinen MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiiri sekä 6,43-tuumainen 2400 x 1080 pikselin tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella toimiva AMOLED-näyttö.

OnePlus Nord CE 2 tarjoaa 64 megapikselin pääkameran, ja sen rinnalla ovat kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kahden megapikselin makrokamera. Puhelimen näytön vasempaan ylänurkkaan asetetun etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

OnePlus Nord CE 2:n muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 4500 milliampeeritunnin akku, jota voi SuperVOOC-pikaladata 65 watin teholla, sekä Android 11 -pohjainen OxygenOS 11. Laitteesta löytyvät myös 3,5 millimetrin audioliitäntä, kaksois-SIM-tuki sekä microSD-muistikorttipaikka. Keskusmuistia on tarjolla kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua.

350–400 euron hintaluokasta OnePlus Nord CE 2:lle riittää kilpailijoita, joihin kuuluvat muun muassa Samsung Galaxy A52s, Nokia X20 ja Xiaomi 11T. Kenties suorin kilpailija Nord CE 2:lle on OnePlussan oma suorituskykyisempi Nord 2 -perusmalli, jota myydään jo laajasti Nord CE 2:n hintaa edullisemmin, noin 350 eurolla. Toisaalta myös alkuperäinen Nord CE on saatavilla 279 euron hinnalla, mikäli puhelimen teknisissä ominaisuuksissa voi joustaa.

OnePlus Nord CE 2:n myyntipakkauksesta löytyy puhelimen lisäksi erilaisia ohjekirjoja, latauslaite sekä latausjohto. Mukana pakkauksessa on myös läpinäkyvä silikoninen suojakuori, jonka lisäksi OnePlus lähetti testikappaleen mukana muutaman erikseen myytävän suorakuoren testattavaksi.

LUE MYÖS: Haastattelu | Kysyimme OnePlus-pomolta, mikä on tuoreen OnePlus Nord CE 2:n paras ominaisuus ja kenelle puhelin sopii

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto