Kamera, suorituskyky ja akkukesto

07.05.2023 20:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

OnePlus Nord CE 3 Lite tarjoaa 108 megapikselin pääkameran, joka perustuu Samsungin ISOCELL HM6 -kennoon. Sen aukon koko on f1.75 ja pikselikoko 0,64 mikrometriä, ja se yhdistelee pikseleitä ottaen oletusasetuksilla 12 megapikselin kuvia. Pääkameraa täydentävät kahden megapikselin makrokamera (f2.4) sekä kahden megapikselin syvyyskamera (f2.4). Ultralaajakulmakameraa tai telekameraa puhelimesta ei löydy.

Pääkamera ottaa päivänvalossa kohtalaisen hyviä kuvia, vaikka luokan parhaasta kuvanlaadusta ei olekaan kyse. Väritoisto ja valotus ovat kohdallaan, joskin välillä kontrastit ja terävöitys tuntuvat turhan korostuneilta ja kuvat ovat välillä hieman epätarkkoja. Hämärässäkin kamera ottaa vielä kohtuullisen hyviä kuvia, vaikka kuviin ilmestyykin nopeasti kohinaa. Erillisen yötilan käyttäminen on suositeltavaa illan hämärtyessä.

Vaikka telekameraa ei ole mukana, pääkameralla voi ottaa myös kolminkertaisella zoomauksella teoriassa häviöttömiä kuvia. Silloin kuvaa rajataan 108 megapikselin koosta 12 megapikseliin. Kuvanlaatu ei vastaa oikeaa telekameraa, mutta zoomaus on silti käyttökelpoinen toiminto ja sen tuottama laatu kohtuullinen.

Käytännössä OnePlus Nord CE 3 Litessä on vain yksi käyttökelpoinen kamera, ja syvyys- ja makrokamerat tuntuvat olevan mukana lähinnä ulkonäöllisistä syistä.

Makrokamera on yleisesti ylimääräiseltä tuntuva lisä, eikä OnePlus Nord CE 3 Lite tee poikkeusta. Makrokameralla otettujen kuvien laatu on niin alhainen, että lähikuvat ottaa mieluummin pääkameran avulla. Syvyyskamera tuo periaatteessa muotokuvatilassa otettuihin kuviin keinotekoista bokeh-tehostetta, mutta käytännössä efekti näyttää usein keinotekoiselta.

Videokuvaus onnistuu OnePlus Nord CE 3 Litellä parhaimmillaan 1080p 30 fps -laadulla, eli tarjolla ei ole 4K-kuvausta eikä edes 60 fps tilaa 1080p-tarkkuudella. Kilpailijoihin verrattuna laatu on matala, joten puhelinta ei voi suositella paljon videokuvausta harrastavalle.

Suorituskyvyn puolesta OnePlussan uutukaisessa käytetään Qualcommin valmistamaa Snapdragon 695 -järjestelmäpiiriä. Loppuvuodesta 2021 julkaistu järjestelmäpiiri on jo nähnyt parhaat päivänsä, ja se on tuttu monista vanhemmista keskiluokan puhelimista, mukaan lukien edeltävästä Nord CE 2 Litestä. Järjestelmäpiiri tarjoaa kyllä edelleen kohtuullisen saumattoman suorituskyvyn arkikäytössä, mutta silloin tällöin vastaan tulee pientä hidastelua myös tavallisissa puhelimen askareissa.

Suorituskykytestissä OnePlus Nord CE 3 Lite sai vastaansa Exynos 1380:llä Samsung Galaxy A54:n (499 €), Snapdragon 695 -järjestelmäpiiriin perustuvan Honor Magic5 Liten (369 €) ja Snapdragon 778G:llä toimivat Poco X5 Pro (399 €) ja Xiaomi 12 Lite (380 €) -mallit.

Geekbench 5:ssä nähdään, että Snapdragon 778G -mallit ovat muuta joukkoa edellä. Snapdragon 695 -kaksikko jää pitämään perää.

Snapdragon 695:llä varustetut Nord CE 3 Lite ja Magic5 Lite jäävät viimeisiksi myös Antutu-testissä.

Graafista suorituskykyä mittaava GFXBench jatkaa aiempien testien linjalla.

PCMarkissa Nord CE 3 Lite sai syystä tai toisesta Magic5 Liteä kehnomman tuloksen ja jäi testijoukon viimeiseksi.

OnePlus Nord CE 3 Liten yksi parhaista puolista on laitteen kookas 5000 milliampeeritunnin akku. Virtaa riittää helposti päiväksi, ja kohtuullisella peruskäytöllä myös kahdeksi. 67 watin pikalatauksella puhelimen akku täyttyy tyhjästä täyteen noin 45 minuutissa, mikä on hintaluokassa hyvä suoritus. Langatonta latausta puhelimesta ei kuitenkaan löydy.

Akkukesto näkyy hyvin myös Geekbenchin akkutestissä, jossa Nord CE 3 Lite peittosi hienoisesti jopa erinomaisella akkukestolla varustetu Honor Magic5 Liten.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto