UUSIMMAT

Olemus ja ominaisuudet

09.06.2022 20:00 Ilari Hauhia

Olemus ja ominaisuudet

Realme GT 2 Pron ulkoinen ilme erottuu massasta. Sen taustapuoli on valmistettu biopolymeeristä, ja kyse onkin käyttötarkoitukseen varsin mainiosti soveltuvasta materiaalista. Puhelimen hieman paperimainen pinta tuntuu kädessä mukavalta. Se ei kerää juurikaan sormenjälkiä eikä pinnoite ole erityisen liukas. Laatuvaikutelma on muutenkin saatu pidettyä korkealla, kuten lippulaivaluokassa kuuluukin olla.

Ainakin omaan silmään valkoinen puhelin näyttää hyvältä, ja puhelimen vasempaan ylänurkkaan sijoitettu suunnittelija Naoto Fukasawan nimikirjoitus on tyylikäs yksityiskohta. Vasemmasta yläreunasta löytyy puolestaan kameramoduuli, jossa jokainen kolmesta kamerasta on saanut oman kamerarinkulansa.

Puhelin onkin yhtä aikaa hillityn, mutta joukosta erottuvan näköinen. Kameroiden asettelun puolesta laite muistuttaa Realmen oman Realme 9 Pro -mallin lisäksi huomattavasti OnePlussan uusimpia puhelimia. Kyse on tuskin sattumasta, sillä Realme kuuluu OnePlussan kanssa samaan BBK Electronics -konserniin.

6,7-tuumaisen puhelimen ulkomitat ovat 163,2 x 74,7 x 8,2 millimetriä. Näytön reunat on saatu kutistettua varsin pieniksi, ja vaikka laite on eittämättä suurikokoinen, ei se tunnu kädessä vielä häiritsevän kookkaalta. Ainakin isokätiselle laitteen yksikätinen käyttökin on vielä mahdollista. Painoa puhelimella on 189 grammaa, mikä on kokoluokassa varsin tyypillinen suoritus.

Puhelimen sormenjälkitunnistin on sijoitettu näytön alle. Sivunäppäimet on asetettu puolestaan vasemmalle reunalle puhelinta, kun taas virtapainike löytyy oikealta reunalta. Kaikkien painikkeiden tuntuma on hyvä.

Realme GT 2 Pro -puhelimen LTPO2 AMOLED -näyttö toimii 3216 x 1440 pikselin tarkkuudella ja mukautuvalla 1–120 hertsin virkistystaajuudella. HDR 10+ -sertifioitu näyttö keräsi muun muassa DisplayMatelta korkeimman A+-tason luokituksen, ja näyttö toimii erinomaisesti myös arkielämässä.

Kuva on tarkka, värit kirkkaat ja todenmukaisesti ja kontrasti ovat kunnossa. Kun maksimikirkkauskin riittää hyvin ulkokäyttöön kirkkaana kesäpäivänä, ei näytöstä osaa keksiä oikeastaan mitään pahaa sanottavaa. Näytön laatu haastaakin vielä muutamia satoja euroja kalliimmat kilpakumppanit hienosti.

Realme GT 2 Pro’n alareunasta löytyvät USB-C-latausliitin sekä toinen puhelimen kaiuttimista. Stereokaiuttimien äänenlaatu on hyvä ja kaiuttimien kautta voi hyvin katsella vaikkapa YouTube-videoita, sarjoja tai elokuvia.

Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat myös tuki kahdelle nano-SIM-kortille, mutta microSD-tukea tai eSIMiä puhelimesta ei löydy. Yhteyksien puolesta laite tukee NFC:tä ja Bluetooth 5.2:ta. Värinäpalautteen taso on kohtuullinen, sekä ilman suojakuorta että sen kanssa. Virallista IP-luokitusta puhelimella ei ole, mutta laitteen luvataan kestävän roiskeita.

Realme GT 2 Pro tarjoaa Android 12 -pohjaisen ColorOS-pohjaisen Realme UI 3.0:n. Käyttöliittymä on varsin toimiva kokonaisuus, joka tarjoaa käyttäjälle paljon erilaisia muokkausmahdollisuuksia muun muassa teeman muuntelun osalta. Sovelluksia voi irrottaa ”leijuviksi ikkunoiksi” mikä tekee sovellusten rinnakkaisesta käytöstä helpompaa, ja ylipäätään Realme UI 3.0 tuntuu sulavalta.

Puhelimeen on esiasennettu muutamia sovelluksia ja pelejä, kuten esimerkiksi LinkedIn sekä PUBG Mobile. Sovellukset on kuitenkin mahdollista poistaa tavalliseen tapaan.

Puhelimen päivityslupaus on hyvä, sillä luvassa on kolme Android-versiopäivitystä sekä tietoturvapäivitykset neljäksi vuodeksi. Näin puhelin tulee saamaan vielä Android 15 -päivityksen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto