Olemus ja ominaisuudet

24.05.2021 20:00 | Ilari Hauhia

Olemus ja ominaisuudet

Samsung Galaxy A52 5G lukitusnäyttö

Samsung Galaxy A52 5G:n runko on valmistettu muovista. Kirkkaasti värjätty ja kädessä hyvin muoviselta tuntuva takakuori ei varsinaisesti anna kovin korkealuokkaista ensivaikutelmaa, kun ottaa huomioon, että yli 400 euron hintaluokassa on mahdollista saada jo metallisilla tai lasisilla kuorilla varustettuja puhelimia.

Hyvänä puolena pirteän värinen puhelin erottuu massasta ja saattaa vedota huomiota herättävää puhelinta etsivään käyttäjään. Sormenjäljet eivät erotu mattapintaisesta muovista kovinkaan pahasti, eikä puhelin luista kädessä. Galaxy A52 5G on suojattu vettä ja pölyä vastaan IP67-luokituksen mukaisesti, joten laitetta uskaltaa käyttää huoletta esimerkiksi vesisateessa, eikä hetkellisen upotuksenkaan pitäisi aiheuttaa sen suurempaa vahinkoa.

Monet valmistajat tarjoavat nykyään puhelimiensa myyntipakkauksien ohessa silikoniset suojakuoret puhelimiin. Galaxy A52 5G:n myyntipakkauksesta suojakuoria ei kuitenkaan löydy ja ne tulee ostaa tarvittaessa erikseen.

Samsung Galaxy A52 5G sivu

Galaxy A52 5G:n 6,5-tuumainen Super AMOLED -näyttö toimii 120 hertsin virkistystaajuudella ja 2400 x 1080 pikselin tarkkuudella. Korkea virkistystaajuus tekee esimerkiksi pitkien tekstien tai valikoiden rullaamisesta huomattavan sulavaa verrattuna tavalliseen 60 hertsin näyttöön. Omassa hintaluokassaan Galaxy A52 5G:n näyttö on muutenkin mainio. Näytön maksimikirkkaus riittää myös päivänvalossa, väritoisto on kohdillaan ja AMOLED-näytön ansiosta musta on aidosti mustaa.

Lisäksi puhelimessa on mahdollisuus käyttää aina päällä olevaa näyttöä (always-on display), jolloin ruudulta näkee helposti esimerkiksi kellonajan. Puhelimen sormenjälkitunnistin on upotettu näyttöön ja se tunnistaa sormen kohtuullisen hyvällä tarkkuudella. Erilliselle sormenjälkitunnistimelle näyttöön upotettu sormenjälkilukija ei kuitenkaan aina pärjää, ja joskus peukaloa joutuu hieromaan näyttöön useamman kerran.

Samsung Galaxy A52 5G alareuna

Samsung Galaxy A52 5G:n kameramoduuli on asetettu takapuolen vasempaan ylänurkkaan. Kuten tavallista, kameramoduuli törröttää hieman erillään muusta puhelimesta, mutta siitä huolimatta puhelin ei juuri keiku pöydällä.

Puhelimen alareunasta löytyvät USB-C-liitin sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kuulokeliitännän ohella Galaxy A52 5G:stä löytyvät stereokaiuttimet, jotka edustavat äänenlaadultaan keskitasoa. Niiden tuottama maksimiäänenvoimakkuus on mukavan korkea, mutta varsinkin korkeilla voimakkuuksilla ääni alkaa särkeä ikävästi. Satunnaiseen käyttöön stereokaiuttimet riittävät kuitenkin hyvin.

Samsung Galaxy A52 5G kissavideo

Galaxy A52 5G löysi 5G-verkot hyvin myös kuuluvuusalueen rajoilta ja vaihtelu 4G- ja 5G -verkkojen välillä oli sulavaa. Ulkona seistessä latausnopeudeksi tuli yli 500 megabittiä sekunnissa, mutta sisätiloissa lukema tippui alle sataan megabittiin sekunnissa. Tämä on normaalia, sillä 5G-signaali ei ole kovin hyvä läpäisemään seiniä ja siksi latausnopeudet kärsivät helposti sisätiloissa. Puhelimesta löytyy kaksi SIM-paikkaa, joista toinen on jaettu microSD-muistikortin kanssa. MicroSD-kortteja Galaxy A52 5G tukee yhteen teratavuun saakka. Lisäksi mukana on tuki NFC:lle.

Ohjelmiston puolella Galaxy A52 5G:stä löytyy Android 11 höystettynä Samsungin One UI 3.1 -käyttöliittymällä. One UI muistuttaa toiminnaltaan riittävän paljon puhdasta Androidia, ja esimerkiksi asennetut sovellukset löytävät tiensä oletusasetuksilla alhaalta ylös vedettävään sovellusvalikkoon.  Lisäksi mukana on muutamia Samsungin omia sovelluksia sekä esiasennettuja pelejä, jotka voi kuitenkin halutessaan poistaa puhelimesta.

Puhelimeen luvataan kolme Android-versiopäivitystä sekä tietoturvapäivityksiä neljäksi vuodeksi. One UI 3.1:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa sinistä valoa vähentävä ominaisuus sekä mahdollisuus lisätä aloitusnäytölle Googlen syöte. Tietoturvapäivityksien puolesta Galaxy A52 5G:stä löytyi kirjoitushetkellä huhtikuun päivitykset.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat