UUSIMMAT

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

24.05.2021 20:00 | Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Samsung Galaxy A52 5G kamera

Samsung Galaxy A52 5G:n takaa löytyy yhteensä neljä kameraa. Niistä tärkein on optisella kuvanvakaimella varustettu 64 megapikselin pääkamera, jonka pikselikoko on 0,8 mikronia ja aukkokoko f1.8. Pääkameraa tukevat 12 megapikselin ultralaajakulmakamera (1,12 mikronia & f2.2), viiden megapikselin kiinteätarkenteinen makrokamera (f2.4) sekä viiden megapikselin syvyyskamera (f2.4). Kameroiden rinnalta löytyy lisäksi LED-salama.

Kameroista selvästi edukseen erottuu 64 megapikselin pääkamera, joka on keskivertoa parempi omassa hintaluokassaan. Kuten tavallista, kamera tallentaa oletusasetuksilla 16 megapikselin kuvia, joissa neljä pikseliä on yhdistetty yhdeksi. Myös kuvaaminen aidolla 64 megapikselin tarkkuudella on mahdollista. Optisen kuvanvakaimen avulla kuvat pysyvät vakaina vaikka kädet tärisisivät hieman ja siitä on runsaasti hyötyä myös videokuvauksessa.

Pääkameralla ottaa pääosin onnistuneita kuvia myös pimeässä, varsinkin kun muistaa käyttää erillistä yökuvaamiseen tarkoitettua kuvaustilaa.

Ultralaajakulmakameran suorituskyky on kohtalaista tasoa. Mikäli kuvaan täytyy mahduttaa tavallista enemmän asioita, kuten komea maisema, on ultralaajakulmakameran käyttö paikallaan. Kuvien laatu ei kuitenkaan yllä pääkameralla otettujen tasolle, varsinkaan illan hämärtyessä.

Makro- ja syvyyskameroiden hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä. Varsinkin kiinteällä tarkennuksella toimiva makrokamera tuntuu omassa käytössä melkoisen turhalta ja usein pääkameralla myös lähikuvat onnistuvat paremmin. Syvyyskameralla saa muotokuviin syvyysefektiä ja siitä on sentään silloin tällöin hyötyä.

Puhelimen etukameran tarkkuus on 32 megapikseliä (f2.2). Etukameralla saa hyvässä valossa mukavia kuvia esimerkiksi sosiaalista mediaa varten.

Samsungin kamerasovellus toimii kaikkien kameroiden kohdalla hyvin ja aukeaa nopeasti. Eri kuvaustilojen välillä siirtyminen on nopeaa ja loogista mikä tekee kuvien ja videoiden ottamisesta helppoa. Uutena ominaisuutena kamerasovelluksesta löytyy Snapchatista tuttuja erilaisia suodattimia, joiden avulla kuvattavan henkilön päähän asetella vaikkapa silmälasit tai viikset.

Videokuvaus onnistuu Galaxy A52 5G:llä parhaimmillaan 4K/30fps- tai 1080p/60fps -laaduilla. Videokuvan laatu on hintaluokassaan hyvää ja pääkameran optinen kuvanvakain tekee jäljestä tasaista.

Pääkameran avulla voi tallentaa myös 240fps hidastuskuvaa 720p-tarkkuudella. Ultralaajakulmakameralla ja etukameralla videokuvaa voi tallentaa 4K/30fps-laadulla.

Samsung Galaxy A52 5G pelikäytössä

Galaxy A52 5G:n suorituskyvystä vastaa Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri. Se muodostuu kahdesta 2,2 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Kryo 570 Gold ARM Cortex-A77 -ytimestä sekä kuudesta 1,8 gigahertsin Kryo 570 Silver ARM Cortex-A55 -ytimestä. Grafiikkasuorittimen tehtävää hoitaa Adreno 619.

Arkipäiväisessä käytössä puhelimen suorituskyky riittää kohtalaisen hyvin. Käyttöliittymän animaatiot toimivat pääsääntöisesti ilman hidastelua ja navigointi on nopeaa, samalla kun esimerkiksi pikaviestimet ja sosiaalisen median sovellukset pyörivät hyvin.

Galaxy A52 5G:n suorituskyky ei kuitenkaan ole hintaluokan parhaimmistoa.  Joissain tilanteissa sovellusten avautuminen tai vaikkapa raskaiden verkkosivujen selaaminen saattaa aiheuttaa pientä nykimistä, eikä suorituskyky riitä kaikkiin peleihin. Esimerkiksi Call of Duty: Mobile -pelissä ruudunpäivitysnopeus laski selvästi tiukoissa pelitilanteissa.

Suorituskykytestissä Galaxy A52 5G:n vastaan asettuivat viime kesänä ilmestynyt OnePlus Nord (369 €) sekä Samsungin omasta mallistosta löytyvä, viime vuonna julkaistu edeltäjämalli Galaxy A51 (269 €).

Muistien nopeutta testaavassa Androbenchissä Galaxy A52 5G ja OnePlus Nord olivat hyvin tasaväkisiä. Edullisempi Galaxy A51 jäi kauas parivaljakon taakse.

Yleistä suorituskykyä mittaavassa Antutussa Galaxy A52 5G vei voiton OnePlus Nordin edestä. Galaxy A51 jäi jälleen pitämään perää.

Geekbench 5 -testissä Galaxy A52 5G ja OnePlus Nord olivat jälleen melko tasaväkisiä. Galaxy A52 5G:n yhden ytimen suorituskyky oli hieman korkeampi, mutta useammalla ytimellä OnePlus Nord vei voiton.

Graafista suorituskykyä mittaavassa testissä OnePlus Nord vei voiton niukasti Galaxy A52 5G:n näpeistä. Galaxy A51 jäi jälleen pitämään perää.

Tuttu kuvio toistui myös PCMarkissa. Galaxy A52 5G ja OnePlus Nord olivat tasaväkisiä, kun taas Galaxy A51 hiihti kaukana takana.

Galaxy A52 5G:n 4500 milliampeeritunnin akulla Galaxy A52 5G jaksaa hyvin arkipäivän verran käyttöä, jos näyttöä käyttää 120 hertsin virkistystaajuudella. Laskemalla virkistystaajuutta ja muutenkin vähäisellä käytöllä puhelimen akku kestänee kaksikin päivää yhdellä latauksella. Puhelin tukee 25 watin pikalatausta, mutta myyntipakkaukseen kuuluu vain 15 watin pikalaturi. Sen avulla puhelimen akun lataaminen täyteen vie noin tunnin ja kolme varttia. Mikäli käytössä on 25 watin laturi, latautuu akku täyteen noin tunnissa ja vartissa.

Kuten Geekbenchin akkutestin tuloksesta voi huomata, on akkukesto yksi Galaxy A52 5G:n vahvuuksista. Puhelin päihitti verrokkinsa myös silloin, kun näyttö toimi 120 hertsin virkistystaajuudella. 60 hertsin virkistystaajuudella akusta pystyttiin tiristämään ulos vielä hieman lisää virtaa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat