UUSIMMAT

Käyttökokemukset

07.03.2019 12:00 | Osku Kannisto | 1

Käyttökokemukset

Heti nostaessa Samsung Galaxy S10+:n käteen, kiinnittyy huomio puhelimen ohuuteen, valtavaan näyttöön ja silmiä hivelevään muotoiluun. Ulkokuorissa on selkeästi onnistuttu.

Puhelin on hieman viimevuotista mallia ohuempi, minkä tuntee kädessä välittömästi. Testipuhelimen tyylikäs Prism White -väritys muistuttaa valkoisia helmiä monivärisine ja hienovaraisine heijastuksineen.

Sivuille kaartuva näyttö ja kapenevat reunat yhdessä ohuen metalliraamin kanssa mahdollistavat tukevan otteen paljaalla kädellä. Taustan panssarilasi on varsin liukas, joten reunaote on varmempi kämmenellä lepuutuksen sijaan. Villahansikkailla puhelimesta ei saa tukevaa otetta.

Etunäytölle on valmiiksi asennettu suojakalvo näytön päälle. Siinä on aukko etukameroiden kohdalla, mutta muuten peittää etulasin huomaamattoman tasaisesti.

Käyttäjä voi tunnistautua biometrisesti sekä sormenjäljen että kasvojentunnistuksen avulla. Sormenjälkilukija on asetettu etunäytön lasin alle. Sen paikan ruudulla näkee heti, kun puhelimen herättää. Lukijan toiminta oli testeissä luotettavaa puhelimelle valmiiksi asennetusta suojakalvosta huolimatta. Tunnistusnopeus kasvoi vielä merkittävästi ohjelmistopäivitysten myötä. Maksimissaan lukijalle voi opettaa neljä sormea.

Galaxy S10+ -mallin erikoisuus pikkuveljiin nähden on etukameran viereen sijoitettu syvyyskamera, jota hyödynnetään selfie-kuvien taustan pehmentämisessä sekä kasvojen luotettavassa tunnistuksessa. Kasvojen tunnistus onnistui testeissä hämärässäkin luotettavasti. Sen käyttöä ei haittaa silmälasit, sillä käyttäjä tunnistuu nekin päässä.

Pieni virtanäppäin on sijoitettu ylös puhelimen oikeaan laitaan. Se asettuu oikeakätisellä yhden käden tukevassa otteessa juuri peukalon alle. Äänenvoimakkuutta säädetään samassa otteessa etusormella puhelimen toiselta laidalta.

Erillinen Bixby-näppäin asettuu keskisormen kohdalle. SIM-kortit/muistikorttipaikka on sijoitettu puhelimen yläosaan. Alhaalta löytyy USB-C- ja kuulokeliitännät.

Puhelimen käyttö on todella miellyttävää, mikä on pitkälti hyvän suorituskyvyn ja One UI -käyttöliittymän yhteistoiminnan ansiota. Aloitusruutujen ohella alalaidasta aukeavaa sovellusvalikkoa voi järjestellä vapaasti ja luoda siihen rinnakkaissivuja eri teemojen sovelluksille pelkän aakkostetun listan sijaan. Tästä on korvaamaton hyöty tehokäyttäjille, joiden puhelimista löytyy satoja sovelluksia.

Asetusvalikko on selkeä värikoodattujen ja ryhmiteltyjen säätöjen ansiosta. Säädöistä voi esimerkiksi ottaa kaiken irti isosta näytöstä kasvattavalla sovellusvalikossa näkyvien kuvakkeiden lukumäärää ja minimoimalla perusohjausnäppäimet hipaisumalleiksi näytön alareunaan. Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmän eleohjausta ei kuitenkaan saa käyttöön täydellisenä. Alareunaan piilotetut näppäimet kuitenkin ajoivat testissä asiansa yhtä hyvin, ja niiden käyttö oli jopa Androidin omaa ohjausta luontevampaa.

Puhelimen laidassa olevan Bixby-näppäimen saa kustomoitua käynnistämään yksi sovellus tai suorittamaa pikakomento, kuten “I’m driving” tai “Work” itse Bixbyn käynnistyksen ohessa. Näin näppäin ei jää turhaksi, vaikka englanninkielinen Bixby ei itsessään kiinnostaisikaan.

Päivittäinen käyttö, sovellusten käynnistely ja niiden välillä vaihtaminen, onnistuu sulavasti. Puhelimen vaste kosketukseen on välitöntä. Sovelluslista pyörii näytöllä vauhdikkaasti ja siitä voi eri sovelluksiin palaa salaman nopeasti. Itse sovellusten toiminnassa ei havaittu viiveitä tai nykimistä.

Erinomainen näyttö ansaitsee kiitosta laadustaan, sillä 6,4 tuuman koko ja 3040 x 1440 pikselin tarkkuus viehättävät silmää. Yksittäisiä pikseleitä on mahdotonta erottaa ja ruutu näyttää puhtaan yhtenäiseltä kuvalta 527 DPI:n pikselitiheyden ansiosta.

Laajennettua värimaailmaa ei tungeta väkisin ruudulle, vaan näytössä viehättävät luonnolliset värit, jotka toistuvat luotettavan kirkkaina kaikissa olosuhteissa. AMOLED-näytön kontrasti on vakuuttava, joskin todella kirkkaassa valossa tumma pää tukkeutuu, sillä silmä ei siitä enää kykene erottamaan sävyjä.

HDR-tuki ei jää vaan kohdaksi ominaisuuslistassa. Sekä YouTuben että Netflixin HDR-videot ovat heti käytettävissä. Niiden kuvanlaatu Galaxy S10+:n ruudulta jättää jälkeensä kalliitkin televisiot. Kuvassa on todella voimakas syvyysvaikutelma ja ennennäkemätön luonnollisuus, joka saa ilopisaran valumaan kultasilmän poskella. Tällaista katseluelämystä ei yksinkertaisesti ole aiemmin tullut vastaan missään testilaitteessa.

HDR-tuki laajenee todennäköisesti Amazon Prime Videoon, jossa olisi mahdollisuus saada vielä laadukkaampaa dynaamisen metadatan HDR 10+ -videota katseltavaksi. Nyt HDR 10+ -väreistä pääsee nauttimaan puhelimen omalla kameralla kuvatuissa videoissa.

Laatu ei viihdekäytössä rajoitu huikeaan kuvaan. Äänentoistoa varten on puhelimen molemmissa päissä kaiuttimet. Pistävän monoäänen sijaan äänikuva on mukavan laaja,ja siitä löytyy jopa jonkin verran tukevuutta. Puheohjelmia ja tv-sarjoja voi ilokseen katsella ilman kuulokkeita. Elokuvanautintoa, vakavampaa pelailua ja scifi-sarjoja varten elämys kuitenkin paranee kuulokkeiden avulla. Hätätapauksessa kaiuttimista kuuntelee musiikkiakin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto
Keskustelu

naah, tottakai on huippupuhelin mutta hintava ja muutama väärä valinta jota sami ei ole kuunnellut käyttäjiä

– ei 3.5 plugia,eli samin omat kustannus arvot on tärkeimpiä, kustannus ero ei näy ostajan hinnassa,vain samin lompakossa.
– typerä etukamera(t)!?. suuri miinus.
– kamera on hyvä ja riittävä olis jo S8 malleissa,tämä pilkkuilu vain lisää hintaa,eli monta takakameraa ja etukameraa.
– akku koko pieni, ja olisi ollu suuremi jos ko. ylläolevat asiat olisi tehty oikein.
– liikaa integroituja ohjelmia, nyt jo hirveästi jotka syövät akkuja kun koko ajan lähettävät raportia ulos tekemisistäsi.

S8+ mutta tällä akulla, IR sensorilla ja pop up etukameralla olis ollut jotain
positiivista on langaton tehokas lataus.

itse katselen ikävä kyllä %G kännyä joita yhtä ei tuoda suomeen,miksi ei tietoa,eli huawei 20x 5G mallia
tai ehkä oneplus 7 5G mallia….kattotaan, smista enää S8 tai S9 plus malleilla on pikku sauma.

Muropaketin uusimmat