Uusimmat

Suorituskyky ja akkukesto

07.03.2019 12:00 Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Samsung Galaxy S10+:n suorituskyky on erinomainen. Testiversion kahdeksan gigatavun keskusmuisti ja suoritin riittivät helposti kaikkeen, mitä puhelimella keksittiin kokeilla. Puhelin ei takkuillut missään testin vaiheessa vaan suoriutui tehtävistään ongelmitta.

Suorittimien nopeutta testaavassa Geekbench-testissä Galaxy S10+:n uusi sydän näyttää kyntensä. Tehoa on tullut lisää merkittävästi viimevuotiseen Galaxy S9+:aan nähden. Galaxy S10+:n suoritin vie selkeästi pisimmän korren yhden ytimen testissä. Kaikkia ytimiä suorittaessa ero varsinkin Huawei Mate20 Pro -malliin jää pienemmäksi.

Muistin nopeutta testaavassa Androbench-testissä Galaxy S10+ pärjää lähes identtisesti edeltäjänsä kanssa. Tulokset ovat käytännössä tasoissa myös Snapdragon 845 -pohjaisen OnePlus 6T:n kanssa. Huawei erottautuu joukosta satunnaiskirjoitusnopeudellaan.

Yleistä suorituskykyä simuloivassa PCMarkissa Samsung Galaxy S10+:n tulos ottaa huikeab harppauksen Galaxy S9+:sta. Nyt Samsung pärjää tasaväkisesti Huawein lippulaivalle, mutta OnePlus on edelleen testin paras.

Samsung Galaxy S10+ esiintyy edukseen nettiselausta simuloivassa, Javascriptiin perustuvassa Sunspider-testissä. Parannusta viime vuoden malliin on tullut todella merkittävästi ja S10+ nousee kilpailijoiden edelle.

Pelisuorituskykyä haluaville käyttäjille Samsung on tämän hetken kuumin puhelin, mikä näkyy niin mittauksissa kuin itse käytännön testeissäkin. Antutun tulos jättää jälkeensä kaikki kilpailijat reilulla marginaalilla. Parannusta Galaxy S9+:aan on tullut lähes 40 prosenttia.

Teoreettista ruudunpäivitysnopeutta mittaavan GFXBenchin tulokset eivät petä. Galaxy S10+ ottaa paikkansa pelipuhelinten huipulla selkeällä erolla sekä OnePlussaan että Huawein lippulaivaan. Ero Galaxy S9+:aan on jälleen merkittävä. Käytännössä kaiken ilon irti saamiseksi tarvittaisiin nopeampi kuin 60 hertsin näyttö. Nyt ylimääräisen tehon voi hyödyntää lisätarkkuuteen, jos peli sitä tukee.

Kokonaisuutena Galaxy S10+:n suorituskyvystä ei löydy mitään yksittäisiä ongelmia tai sudenkuoppia. Puhelimella hoituu kaikki raskaimmatkin tehtävät ilman viiveitä parhaalla mahdollisella nopeudella. Käytännössä suorituskykyä voi verrata samanhintaiseen kannettavaan tietokoneeseen.

Testeissä tuntien pelailusessiot eivät tuottaneet puhelimelle ongelmia. Pelit käynnistyvät miellyttävän ripeästi ensiasennuksen jälkeen. Ruudun päivitysnopeus pysyi tasaisen hyvänä raskaista peleistä huolimatta. Puhelin ei kuumentunut epämiellyttävän lämpimäksi tai alkanut hiostaa sormia pelien aikana. Jäähdytys on toimivaa ja huomaamatonta.

4,1 ampeeritunnin akulla varustettu Galaxy S10+ vaatii energiaa toimiakseen. Käytännön akkukesto on onneksi hyvä aktiivisten virransäästöjen ansiosta. Aktiivikäytöllä puhelin kestää koko päivän, mutta toisesta päivästä on aivan turha haaveilla. Näin hienoa puhelinta ei yksinkertaisesti malta jumittaa taskussa lepotilassa.

Geekbenchin akkutestin himmennetyn ruudun täydellä tarkkuudella mittaukset ovat ristiriidassa käytännön havaintojen kanssa. Puhelin saavutti testissä kohtuullisen vaatimattoman kuuden tunnin ja 46 minuutin tuloksen, joka jää selkeästi jälkeen kilpailijoiden jopa 12 tunnin mitatuista tuloksista.

Akun lataus mukana tulleella 15 watin pikalaturilla on ripeää. Puolessa tunnissa puhelin saavutti 43 prosentin varauksen ja kolmessa vartissa 63 prosenttia. Täyteen kapasiteetin akku saavutti 95 minuutin latauksella.

Puhelin tukee lisäksi langatonta latausta (Qi), joka myös testeissä varmistettiin toimivaksi. Puhelinta voi käyttää virtapankin virassa samaa tekniikkaa käyttävien laitteiden kanssa. Testeissä Galaxy S10+ latasi onnistuneesti sekä iPhone XS Max -puhelinta että Samsungin langattomia Galaxy Buds -kuulokkeita. Lisäksi sen luvattiin lataavan Samsungin kelloja.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto