Suorituskyky ja akkukesto

24.04.2019 20:00 | Osku Kannisto

Suorituskyky ja akkukesto

Sonyn suorituskyky ei koetun ja mittausten valossa ole erityisen vakuuttava. Käytännössä se ei ole mikään varsinainen pelipuhelin, vaan paremminkin monipuoliseen peruskäyttöön soveltuva malli.

Puhelimen arkikäyttö onnistuu, mutta pieniin nykimisiin kiinnittää jatkuvasti huomion. Näihin tottuu, mutta jos puhelin nykii jo nykyisellä käyttöjärjestelmällä ja sovelluksilla, ei sen elinkaariennuste ole yhtään liian pitkä.

Kevyemmät, lyhyet arkipelit luonnollisesti pyörivät asiallisesti Xperia 10:llä. Sen sijaan graafista vääntöä vaativissa toimintapeleissä nykimiseltä ei voi välttyä. Ongelma ei ole suuri, jos vaihtaa tehottomammasta puhelimesta Sonyyn, mutta parempaan tottuneelle laahaava päivitysnopeus on rasittava kokemus.

Prosessorin suorituskykyä mittaavassa Geekbenchissä Sony jää armotta verrokkien jalkoihin. Se häviää selkeällä marginaalilla niin yhtä ydintä kuin kaikkia ytimiä käyttäessä.

Yleistä suorituskykyä simuloivassa PCMarkissa näkyy Snapdragon 630:n heikkous uudempiin ja tehokkaampiin järjestelmäpiireihin verratessa. Xperia jää joukon hännille, mutta suoriutuu kuitenkin tehtävistä asiallisesti.

Muistien toiminta on Androbenchin mittausten perusteella asiallista, joskin satunnainen kirjoitus- ja varsinkin lukunopeus saisivat olla paremmat.

Graafista suorituskykyä mittaavissa Antutu- ja GFXBench-mittauksissa Sony jää selkeästi verrokeilleen. GFXBenchin tuloksista näkee välittömästi, että puhelin ei sovellu 3D-räiskintöihin.

Sonyn 2,9 ampeeritunnin akku ei ole nykypäivänä enää iso. Parin vuoden ikäisiin puhelimiin verratessa se kuitenkin tuo mukavan lisän käyttöaikaan. Käytännössä tällä puhelimella on kuitenkin turha haaveilla yli vuorokauden käyttöajasta, jos puhelimella tekee muutakin kuin soittelee ja tekstailee. Kovassa käytössä akun saa loppumaan kesken päivän.

Geekbench akkutestissä Sonyn kuuden tunnin ja 45 minuutin tulos jää selkeästi pahimmista kilpailijoista ja johtuu pitkälti puhelimien erikokoisista akuista.

Puhelimen lataus on kilpailijoihin verrattuna verkasta 7,5 watin mukana tulevalla laturilla. Puolessa tunnissa akku saavuttaa 34 prosentin varauksen ja tunnissa 65 prosenttia. Täyteen lataukseen kuluu kaksi tuntia ja 20 minuuttia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto