UUSIMMAT

Kamera

19.05.2019 09:00 | Ilari Hauhia

Kamera

Huawei P Smart 2019 -puhelimen takapuolelta löytyvä kaksoiskamera koostuu 13 megapikselin f1.8-aukkoarvolla toimivasta kamerasta sekä tätä tukevasta kahden megapikselin syvyyskamerasta. Kamerakokonaisuutta tukee Huawein Camera AI -tekoäly, jonka pitäisi osata tunnistaa jopa 500 erilaista kuvaustilannetta.

Automaattitarkennus toimii kohtalaisen hyvin, mutta välillä se tarkentaa varsin outoihin kohteisiin. Automaattitarkennus on myös hieman hidas, jonka vuoksi voi tuntua luontevammalta koskettaa näytöllä haluttua kohdetta. Kamerasovelluksen tarjoama kuvausnopeus on kuitenkin varsin nopea, eikä kuvien prosessointi vie aikaa. Erikseen käyttöön otettavassa HDR-tilassa kuvausnopeus hidastuu hieman, mutta kuvien ottaminen on silti edelleen varsin ripeää.

Kirkkaassa luonnonvalossa kamera ottaa pääosin hyviä kuvia, mutta sisätiloissa kuvat värjäytyvät usein epäluonnollisen keltaisiksi ja voivat olla valon määrästä riippuen epätarkkoja.

Tekoälyn vaikutus kuviin tuntui jäävän yleensä varsin pieneksi. Puhelin osasi kyllä tunnistaa tietyt kuvauskohteet – kuten sinisen taivaan – oikein, jolloin väreissä pystyy huomaamaan pienehköjä eroja. Hämäräkuvauksessa tekoälyn toiminta vaihteli. Joskus se osasi poistaa kuvista kohinaa, mutta välillä tekoälyn ottamat kuvat olivat selvästi tavallista huonompia.

Automaattiasetuksilla pimeäkuvaus ei tuota kovinkaan hyviä tuloksia. P Smartin kamerasovellus tarjoaa kuitenkin erillisen yötilan, jossa kamera valottaa kuvaa pidemmän aikaa. Tällöin paikallaan pysyvästä kohteesta voi saada hämärässäkin siedettäviä kuvia.

P Smartista löytyvät myös syvyyssensoriin perustuvat muotokuva- ja aukko-tilat, jotka pyrkivät tunnistamaan kuvattavan kohteen ja luomaan kuvaan bokeh-efektiä kuvan taustalle. Käytännössä syvyysterävyys näyttää kuitenkin usein varsin keinotekoiselta, eikä pärjää kalliimmista puhelimista löytyville muotokuvatiloille tai aidon optiikan luomalle syvyysterävyydelle.

Näyttöloveen on puolestaan upotettu kahdeksan megapikselin etukamera jonka aukkoarvo on f2.0. Sillä ottaa kohtalaisen laadukkaita kuvia esimerkiksi Snapchatia tai muuta sosiaalista mediaa varten, vaikkakin kuvien prosessointi on pääkameraa hieman hitaampaa. Myös näihin kuviin on mahdollista yrittää lisätä syväterävyyttä, mutta kuvien onnistuminen on varsin satunnaista.

Videokuvauksen saralla P Smart kykenee parhaimmillaan 1080p-resoluutioon 30 tai 60 FPS:n nopeudella. Videon laadussa ei sinällään ole suurempaa vikaa, mutta siitä puuttuu vakautus, jolloin kuvaajan kannattaa pitää puhelin mahdollisimman hyvin paikallaan.

Kamerasovellus sisältää lisäksi tuen Huawein HiVisionille, jota voi käyttää esimerkiksi QR-koodien skannaamiseen. Mukana on myös käännöspalvelu, mutta sen toiminta vaikutti erittäin epäluotettavalta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat