Testi Langattomat Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet – Mahtava ääni ja erinomainen aktiivinen vastamelutoiminto

20.12.2020 10:00 Ilari Hauhia

Bosen QuietComfort Earbudsit tarjoavat luokassaan erinomaista äänenlaatua. Vaikka kyse on kokonaan langattomista nappikuulokkeista, on myös vastamelutoiminto hämmästyttävän hyvä.

Bosen QC Earbudsien suositushinta Suomessa on 289 euroa. Hintansa puolesta niiden merkittävimmät kilpailijat ovat Applen AirPods Pro-, Sennheiser Momentum True Wireless 2– sekä Sony 1000XM3 -nappikuulokkeet.

Bosen kuulokkeiden muotoilussa on menty käytännöllisyys ja käyttömukavuus edellä.

Myyntipakkaus sisältää kolme paria (koot S, M ja L) StayHear Max -silikonisovitteita. Sovitteiden avulla kuulokkeet pysyvät erinomaisesti korvassa korkeatempoisessakin urheilusuorituksessa, mutta samalla ne ovat kenties jopa mukavimmat nappikuulokkeet joita olen pitänyt päässäni. Eri sovitteiden kokeileminen kannattaa, sillä esimerkiksi omalla kohdallani äänenlaatu parani huomattavasti, kun M-kokoiset sovitteet vaihtoi L-kokoisiin.

Sovitteet pysyvät tiiviisti korvakäytävän aukolla, mutta eivät tunnu tunkeutuvan yhtä syvälle korvakäytävään kuin monet in-ear-tyyppiset kuulokkeet. Kuulokkeista ei synny juurikaan kuulokeväsymystä edes useita tunteja kestävillä kuuntelusessioilla, ja ne on mukavan helppo ja nopea sujauttaa korvaan sekä ottaa pois korvasta.

Funktionaalisuudella on oma kääntöpuolensa. Kuulokkeiden ulkonäkö on toki subjektiivista, mutta lienee turvallista sanoa, etteivät Bosen QC Earbudsit ole yhtä tyylikkäät kuin vaikkapa Applen AirPods Prot. Korvasta selkeästi törröttävät kuulokkeet eivät ole välttämättä varsinaisesti rumat, mutta muotoilultaan markkinoilla on tyylikkäämpiäkin vaihtoehtoja.

Kaikeksi onneksi muuten Bosen QC Earbudsit edustavat nykyhetken parhaimmistoa.

Kuulokkeiden äänenlaadussa ei ole mitään valittamista ja vastamelutoiminto toimii erinomaisen hyvin. Kuulokkeiden tuottama ääni on bassovoittoinen, mutta siitä huolimatta myös ylä-äänet kuulostavat kirkkailta ja hyviltä. Ääniala on laaja ja kuulokkeilla kuuntelee mielellään eri genrejä edustavaa musiikkia, joskin bassovoittoisuuden vuoksi esimerkiksi EDM-musiikki sopii Bosen napeille erityisen hyvin.

Vaikka kyse on langattomista nappikuulokkeista, kestää aktiivisen vastamelutoiminnon teho hyvin vertailua korvien päälle sijoittuviin kuulokkeisiin. Kun verrokiksi otti Bosen QuietComfort 35 II -kuulokkeet, niin vastamelutoiminto tuntui molemmilla kuulokkeillla suunnilleen yhtä hyvältä, ja esimerkiksi ohi kiihdyttävien autojen melu vaimeni molemmilla vaihtoehdoilla käytännössä kokonaan musiikkia kuunneltaessa.

Kuulokkeita on mahdollista käyttää myös pelkkinä ”korvatulppina” vastamelutoiminto päällä, eikä musiikkia ole pakko kuunnella.

Vastamelutoiminnon teho on säädettävissä aina ”läpikuuluvuuteen” saakka, jolloin ympäristön ääniä ohjataan kuulokkeisiin. Jos esimerkiksi juoksulenkillä haluaa kuulla ympäristöstä tulevia ääniä, on se näin täysin mahdollista.

Valmistajan mukaan kuulokkeissa riittää kertalatauksella virtaa noin kuudeksi tunniksi vastamelutoiminnon ollessa käytössä. Käytännön testeissä lupaus osoittautui totuudenmukaiseksi.

Latauskotelosta kuulokkeet voi ladata kahteen kertaan, jolloin yhteenlaskettu käyttöaika on noin 18 tuntia. Kuulokkeiden lataaminen täyteen kestää suunnilleen kaksi tuntia, mutta vartissa kuulokkeisiin voi pikaladata noin kahden tunnin edestä kuunteluaikaa. Latauskotelo puolestaan latautuu täyteen noin kolmessa tunnissa.

Korvanapit painavat 8,5 grammaa kappaleelta ja niiden ulkomitat ovat 39 x 26 x 27 millimetriä. Latauskotelolla painoa on 77 grammaa ja sen mitat ovat 89 x 51 x 32 millimetriä. Esimerkiksi Applen AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna latauskotelo on varsin suurikokoinen. Kuljetuskotelo on muutenkin QC Earbudsien heikoin osa-alue.

Kotelo tuntuu käsissä muoviselta eikä lainkaan yhtä laadukkaalta kuin itse kuulokkeet. Kotelon avaaminen vaatii napin painamista. Lukitusnapin tuntuma on kehno ja sitä joutuu painamaan voimakkaasti ja syvälle asti, että kotelo suostuu aukeamaan. Latauskotelon avaus tuntuu kömpelön hankalalta, joskin hyvänä puolena kotelo tuskin pääsee aukeamaan omia aikojaan.

Kuulokkeet yhdistetään puhelimeen latauskotelossa olevan napin avulla Bluetooth 5.1 -yhteydellä. Kuulokkeet voi yhdistää vain yhteen laitteeseen kerrallaan, ja jotta kuulokkeet voi yhdistää esimerkiksi toiseen puhelimeen, täytyy paritus ensin purkaa ensimmäisenä käytössä olleesta laitteesta.

Bluetooth-yhteys toimii hyvin: ääni kuuluu vielä esimerkiksi seinänkin lävitse hyvin. Lenkilläkään ei ole väliä, missä taskussa puhelinta pitää. Erillisen Bose Music -sovelluksen käyttäminen ei ole sinällään pakollista, mutta mikäli esimerkiksi vastamelutoiminnon tehoa haluaa hienosäätää, on sovellus otettava käyttöön.

Jos vasenta kuuloketta tuplanapauttaa, voi myös ilman sovellusta siirtyä täyden, puolittaisen ja pois päältä olevan vastamelutoiminnon tehon välillä. ”Suosikki vastamelutehoja” voi halutessaan säätää Bosen sovelluksen kautta.

Oikeaa kuuloketta tuplanäpäyttämällä voi puolestaan aloittaa tai pysäyttää musiikin toiston ja vastata puheluun tai lopettaa puhelun. Kosketus ja sormen pito kuulokkeella osaa hypätä seuraavaan kappaleeseen tai kertoa akun varaustason. Esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätö suoraan kuulokkeista ei kuitenkaan ole mahdollista.

Jos puheluiden aikana haluaa käyttää vain toista kuuloketta puhumiseen, on korvaan laitettava oikea kuuloke. Musiikkia voi kuitenkin kuunnella kummalla tahansa yksittäisellä kuulokkeella. Jos korvassa on vain yksi kuuloke, laskee vastamelutoiminnon teho nollaan, koska lienee todennäköistä että yhtä kuuloketta käytettäessä käyttäjä haluaa kuulla ympärilleen. Musiikin toisto myös katkeaa automaattisesti, jos toisen kuulokkeen ottaa pois päästä.

Kokonaisuudessaan Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet tekevät vaikutuksen. Tärkeimmät asiat – äänen ja vastamelutoiminnon laatu – ovat kohdillaan, ja kuulokkeita on mukava pitää päässä. Latauskotelo ei ole parhaasta päästä, mutta sen kanssa pystyy kyllä elämään. Jos täyslangattomiin nappikuulokkeisiin on varaa upottaa lähes 300 euroa, ovat Bosen uutuuskuulokkeet nappivalinta.

Hyvää

 • Äänenlaatu
 • Vastamelutoiminnon tehokkuus
 • Käyttömukavuus
 • Kuulokkeet pysyvät hyvin päässä

Huonoa

 • Latauskotelon koko, muovinen olemus ja kannen kehno lukitus
 • Kuulokkeisiin voi yhdistää kerralla vain yhden laitteen
 • Kuulokkeista ei voi suoraan säätää äänenvoimakkuutta

Tekniset tiedot Bose QuietComfort Earbuds

 • Hinta: 289 €
 • Vastamelutoiminto
 • Yhteys: Bluetooth 5.1 SBC/AAC
 • Kuulokkeiden akunkesto: yhdellä latauksella 6 h
 • Kuulokkeiden latausaika: 2 h (15 minuutin latauksella 2 h kuunteluaikaa)
 • Latauskotelon latausaika: 3 h (Latauskotelolla kuulokkeisiin voi ladata 12 h lisäkuunteluaikaa)
 • Nappikuulokkeiden mitat, paino: 39 x 26 x 27 millimetriä, 8,6 g
 • Latauskotelon mitat: 89 x 51 x 32 millimetriä
 • Pakkauksessa: Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet, latauskotelo, korvasovitteet kolmessa eri koossa, USB-C (A-C) -latausjohto (30,5 cm), pikaopas, turvallisuusohje
 • Muuta: tuki Bose Music -sovellukselle, roiskesuojaus hikeä ja säätä vastaan

Muropaketin uusimmat