Uusimmat

Testi Lenovo ThinkPhone by Motorola -puhelin – Virtaviivainen työpuhelin kattavalla tietoturvalla, mutta kuluttajaa mietityttävällä hinnalla

15.03.2023 19:00 Aleksi Herttua

Tietokoneita yhtään seuranneen on mahdoton välttyä tietynlaiselta mielleyhtymältä, kun eteen tulee ThinkPad-tuotemerkillä varustettu laite. Lenovo pyrkii nyt samankaltaiseen ilmiöön julkaisemallaan ThinkPhone-puhelimella. Testin perusteella legendaarinen logo on osin ansaittu, mutta hankinnan kanssa kannattaa silti olla tarkkana.

Vaikka ThinkPhonen tähtäin on selvästi yritysmaailmassa, herättää laite kiinnostusta myös kuluttajapuolella – kestävärakenteinen ja suorituskykyinen puhelin on edelleen harvinaisempi tapaus.

Lenovo ThinkPhone by Motorola on saapunut myyntiin Suomen markkinoille vain yhtenä laiteversiona: 256 gigatavun tallennustilalla ja kahdeksan gigatavun RAM-muistilla. Myöskään väriä ei tarvitse pohtia, sillä puhelimesta on vain historiaa myötäilevä musta (Carbon Black) -värivaihtoehto, kuten arvata saattaa. Hintaa tälle kokonaisuudelle on kertynyt 999 euroa.

Kun ThinkPhonelle etsii kilpailijoita hinnan tai suorituskyvyn perusteella, löytyy puhelinmalleja kosolti. Valtavirtamalleista noin tuhannen euron hintaan osuu lippulaivatason puhelimia kuten OnePlus 11, Samsung Galaxy S23 tai iPhone 14. Samaa järjestelmäpiiriä käyttäviä, hieman halvempia edellisvuoden malleja ovat Motorola Edge 30 Ultra ja Xiaomi 12T Pro. Myös työkäyttöön soveltuva Samsung Galaxy S22 Ultra on laskenut hinnaltaan vertailukelpoiseksi. ThinkPhonen iskunkestävä rakenne modernilla raudalla rajaa suorat kilpailijat kuitenkin lähes olemattomaksi. 

ThinkPhonen myyntipakkauksessa toimitetaan ohjevihkosten lisäksi 68 watin pikalaturi ja latauskaapeli. Suojakuorta varustelu ei sisällä, mutta rakenne ei välttämättä vaadi erillistä suojaa taakse.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto