UUSIMMAT

Testissä Samsung Galaxy A8 (2018) – Lippulaivamaisuutta keskisarjaan

25.01.2018 19:00 | Juha Uotila | 2

Samsungin tämän vuoden A-sarja jatkaa siitä mihin viime vuonna jäätiin. Suomessa tammikuussa myyntiin tullut Galaxy A8 -puhelin sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin viime vuoden A5, mutta puhelimen houkuttavuutta on lisätty huippumalleista tutuilla ominaisuuksilla. Testasimme, riittävätkö ne perustelemaan puhelimen kohonneen hinnan.

Muropaketin vuoden ensimmäiseen arvosteluun saapui Samsungin A-sarjan Galaxy A8 -puhelin. Viime vuonna arvosteltu Samsungin A5 -malli jätti itsestään hieman kaksijakoiset tunnelmat. Nyt on aika katsoa onko Galaxy A8 ottanut jättiloikan eteenpäin.

Samsung Galaxy A8 on tullut myyntiin Suomessa 19. tammikuuta 499 euron hintalapulla. Puhelin on saatavilla mustana, kultaisena ja orkidean harmaana. Testilaitteemme edustaa ensimmäistä, eli mustaa väriversiota. Samsungin A-sarja sijoittuu puhelinten keskisarjaan, ja nyt arvostelussa oleva A8 on A-malliston kärkimalli. Muilla markkinoilla A8 saa vielä suurikokoisemman A8+ -isovelimallin, mutta Suomessa se ei ole tulossa myyntiin.

Galaxy A8 toimitetaan Samsungille tyypillisessä, tällä kertaa valkeassa, myyntipakkauksessa. Sen kannessa komeilee iso A8 -logo ja toisessa kulmassa pienemmällä tekstillä 2018-mallimerkintä.

Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi laturin (15W pikalaturi), USB-A – USB-C -latauskaapelin, mikrofonilla ja musiikinohjaimella varustetut kuulokkeet sekä micro-USB – USB-C -adapterin.

Tässä testissä tutustumme uuden A8 -puhelimen teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, käyttöjärjestelmään sekä suorituskykyyn ja akunkestoon. Kysymys kuuluu, pystyykö Samsung tarjoamaan varteenotettavan kilpailijan tiukasti kilpailtuun 500 euron hintaluokkaan?

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Muropaketin uusimmat