Uusimmat

A-Data Show Me Disk 256 MB

29.08.2006 06:45 Antti Valkeinen

USB-muistitikkujen erikoisominaisuudet ovat yksi tikun valintaan oleellisesti vaikuttavista houkuttimista. Uusien yleishyödyllisten standardien, kuten U3:n lisäksi suuren suosion ovat saaneet muun muassa MP3-soittimen ja USB-muistitikun yhdistelmät. Tällä kertaa TaskuMuron pikaesittelyssä on A-Datan MyFlash Show Me Disk, joka sisältää pienen LCD-näytön.

128-1024 megatavun tallennuskapasiteetillä varustetun tikun Bi-stable Cholesteric Liquid Crystal -näyttö kykenee säilyttämään tilansa ilman jännitelähdettä. A-Data mainostaakin My Flash -tikun olevan maailman ensimmäinen näytöllä varustettu muistitikku ilman patteria.

Muovikuoriin valetun My Flashin hyviin puoliin ei kuulu sen pieni koko. Tikku on fyysiseltä kooltaan isohko ( 80,5 x 24,5 x 12,5mm ) ja pintamaalattu muovi ei ole paras materiaali kulutuskestävyydeltään.

Pieni kaksivärinen näyttö näyttää muistitikun nimen ja vapaana olevan tallennuskapasiteetin määrän numeroina ja havainnollisena piirakkakuvaajana. Vapaana olevan tilan näyttö on virkistävä ja hyödyllinen lisäominaisuus, mutta suurimman ilon tarjoaa vapaasti ohjelmoitavissa oleva 11 merkin tekstikenttä. Useamman samanlaisen muistitikun omistajat pystyvät varmasti arvostamaan yksinkertaista ja tehokasta nimeämismahdollisuutta asiaan kuuluvalla tavalla.

Suorituskykynsä puolesta A-Datan My Flash on perustasoa. Kirjotusnopeus on noin kaksi megatavua sekunnissa, lukunopeuden noustessa aina 17 megatavuun sekunnissa. USB 2.0 -yhteensopivuus kuuluu nykymuistitikkujen perusominaisuuksiin.

Yksi näytöllä varustetun muistitikun ratkaisevan huonoista ominaisuuksista on sen hinta, joka ei kykene kilpailemaan näytöttömien versioiden kanssa. A-Data My Flashin perusmalli yhden gigatavun tallennustilalla irtoaa jo alle 20 euron panostuksella, mutta näytöllinen 512 megatavun versio on hinnaltaan peräti 40 euroa. Hintataso on samaa luokkaa, kuin esimerkiksi sormenjälkitunnistuksella varustetuissa muistitikuissa.

Vapaan tallennustilan ja muistitikun yksilöivän nimen näyttö on nerokas ja käytännöllinen lisäominaisuus. Nykyisellä hintatasolla Show Me Diskin mahdollinen ostajakunta karsiutuu kuitenkin vain niihin, joille näytön lisäominaisuudet ovat ehdottoman tarpeellisia.