Aikakauden loppu: Suomessakin tunnettu valmistaja lopettaa älypuhelimien valmistuksen

05.04.2021 11:17 | Muropaketin toimitus

Huhut ovat kertoneet jo pitkään, että LG olisi lopettamassa puhelimien valmistuksen. Nyt eteläkorealainen valmistaja on vahvistanut tiedot oikeiksi. 

LG:n edustaja ehti jo aiemmin kiistää, että LG olisi lopettamassa puhelimien valmistuksen. Siitä huolimatta tieto pitää paikkansa ja LG vetäytyy puhelinmarkkinoilta maailmanlaajuisesti. Toiminnot lakkautetaan asteittain heinäkuun loppuun mennessä, jonka jälkeen myynnissä on enää varastoon jääneitä puhelimia. Jatkossa LG panostaa muuhun liiketoimintaan, kuten sähköautoissa käytettyihin komponentteihin sekä älykodeissa, tekoälyssä ja robotiikassa käytettyyn teknologiaan.

Päätös lopettaa puhelimien valmistus olisi siinä mielessä historiallinen, että valmistaja on ollut mukana älypuhelinmarkkinoilla jo reilusti yli vuosikymmenen ajan. Esimerkiksi LG:n vuonna 2006 esittelemä LG Prada oli ensimmäinen kapasitiivisellä kosketusnäytöllä varustettu puhelin, joka ehti markkinoille jopa hieman ennen Applen iPhonea.

Harmillisesti myös rullautuvalla näytöllä varustettu LG Rollable jää lopetuksen vuoksi prototyyppiasteelle. Vielä aiemmin toivottiin, että malli olisi ehtinyt markkinoille tämän vuoden aikana.

Muropaketin uusimmat