UUSIMMAT

Akkuvalmistaja Samsung SDI pulassa Note 7 -farssin myötä

26.11.2016 10:23 | Muropaketin toimitus

samsung-sdi-batteries-1-251116

Samsung Galaxy Note 7 -farssilla on ollut ikävät vaikutukset myös akkuja valmistavaan Samsung SDI -tytäryhtiöön. Kun Samsung kutsui syksyllä takaisin ensimmäisen viallisen puhelinerän, selvisi, että valtaosa akuista oli Samsung SDI:n valmistamia. Tämän seurauksena yritys sai ikävän leiman, vaikka uutuuspuhelimen ongelmien syy ei lopulta ilmeisesti ollutkaan yhdessä tietyssä akkuvalmistajassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Samsung SDI on joutunut tapahtuneen johdosta ahtaalle asiakkaidensa luottamuksen suhteen. Yritys on joutunut vakuuttelemaan asiakkailleen, että sen valmistamat akut ovat varmasti turvallisia. Uusien asiakkaiden hankinta on kuitenkin muodostunut entistä hankalammaksi. Samsung SDI:n kerrotaan perustaneen työryhmiä tuoteturvallisuuden parantamiseksi sekä jopa päästäneen asiakkaita tarkistamaan akkuja, mikä on aiheuttanut viivästyksiä toimituksiin.

Note 7:n akun kehitystyössä mukana olleen henkilön kerrotaan kommentoineen Reutersille, että yrityksen sisällä on pohdittu, olisiko laitteen akku voitu toteuttaa toisella tavalla. Sisäpiirilähteiden mukaan Samsung Electronics vaati Note 7:ään energiatiheydeltään suurempaa akkua. Sen myötä Samsung SDI joutui hyödyntämään uusia materiaaleja ja tekniikoita, joilla saattoi olla negatiivinen vaikutus akun luotettavuuteen.

Lisäksi tapahtuneen kerrotaan myös uhkaavan Samsung SDI:n tulevaisuudensuunnitelmia sähköautojen akkujen kehitystyön ja puhtaan energian varastointiratkaisuiden suhteen. Yrityksen markkina-arvo on pudonnut viidenneksellä Note 7 -farssin alettua, ja päättyneellä neljänneksellä se teki kaksinkertaisen tappion vuodentakaiseen verrattuna. Samsung SDI:n markkinaosuus mobiililaitteiden akkumarkkinoilla on noin 25 % luokkaa markkinatutkimusyhtiö B3:n mukaan.