UUSIMMAT

Aktiivisuusmittareista tunnettu Fitbit ostaa älykellovalmistaja Pebblen

08.12.2016 09:45 | Muropaketin toimitus

pebble-08122016

Aktiivisuusrannekkeistaan tunnettu Fitbit on ostanut yli 2 miljoonaa älykelloa valmistaneen Pebblen. Kauppasummaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta uutissivusto Bloombergin mukaan se olisi alle 40 miljoonaa dollaria.

Fitbit ei aio jatkaa varsinaisten Pebble-kellojen valmistusta, vaan yritys on kiinnostuneempi Pebblen osaamisesta ja sen omistamista patenteista. Osa Pebblen nykyisistä työntekijöistä tulee siirtymään suoraan Fitbitin palvelukseen.

Kaupan seurauksena suunnitellut Pebble Time 2-, Pebble Core- tai Pebble Time Round Kickstarted Edition -kellot eivät koskaan tule pääsemään tuotantoon asti. Kellot jo ennakkoon Kickstarterista tilanneet saavat täyden palautuksen luottokorteilleen 4-8 viikon kuluessa.

Pebblen myynti Fitbitille ei vaikuta suoraan jo olemassa olevien kellojen toimintaan, mutta Pebble varoittaa että tulevaisuudessa esimerkiksi laitteistopäivitysten saanti voi heikentyä. Myöskään kellojen takuupalautukset eivät tule enää onnistumaan.

Fitbitin sijoitus Pebbleen ei tullut täysin yllätyksenä, sillä siitä liikkuneet huhut ovat kiertäneet internetissä jo jonkin aikaa. Pebblen kompastuskiveksi koitui lopulta jatkorahoituksen puuttuminen. Yhtiö joutui irtisanomaan neljänneksen työntekijöistään tämän vuoden maaliskuussa.

Pebble kiittää tiedotteessaan tukijoitaan ja työntekijöitään kuluneista kahdeksasta vuodesta ja toivoo älykelloille nousujohteista tulevaisuutta.