Alcateliltä edullinen modulaarinen puhelin vilkkuvalla led-takakuorella

28.02.2017 18:55 |

Alcatel on esitellyt uuden A5 LED-puhelinmallin Mobile World Congressissa Barcelonassa. Edullisen puhelimen erikoisuus on sen paketissa mukana tuleva maksuton Lightup+ -suojakuori, jossa on nimensä mukaisesti led-valoja.

Valot saa vilkkumaan huvin vuoksi musiikin tahdissa tai kertomaan esimerkiksi puhelimeen saapuneista viesteistä. Takakuorella voi myös pelata alkeellisia pelejä tai siihen voi ”ladata” värejä mistä tahansa kuvasta. Vilkkuvan led-kuoren lisäksi tarjolle tulevat ainakin 3000 milliampeeritunnin lisäakku ja kaiutin / pöytäteline. Idea on siis hieman samanlainen kuin Lenovon Moto Z -sarjassa, jonka takapuoleen kiinnitettäväksi on suunnitteilla mitä villeimpiä lisukkeita.

Muutoin Alcatel ei tuo uutuudellaan pöytään mitään sen erikoisempaa. Sen sisuksista löytyy tarkemmin nimeämätön kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri, jonka kellotaajuus on 1,5 gigahertsiä. Keskusmuistin määrä on 3 gigatavua, ja tallennustilaa 32 gigatavua. Muistikorttipaikkaan saa lisää microSD-muistikortilla.

Näytön koko A5 LED-mallissa on 5,2 tuumaa, ja IPS-paneelin tarkkuudeksi valmistaja ilmoittaa 1280 x 720 pikseliä. Etukameraan on valikoitunut viiden megapikselin kenno salamalla, ja takapuolen kameralla voi napsia kuvia 13 megapikselin tarkkuudella kaksisävyistä salamaa käyttäen. Hintalapusta löytyy alustavien tietojen mukaan miellyttävän alhainen lukema, 199 euroa.