UUSIMMAT

Android 13 -käyttöjärjestelmä julkaistiin virallisesti

16.08.2022 09:20 Muropaketin toimitus

Google on julkaissut virallisesti Android 13 -käyttöjärjestelmäversion. Julkaisuversio on saatavilla heti Googlen omille Pixel-puhelimille, ja muiden valmistajien laitteisiin päivitys saapuu myöhemmin tänä vuonna.

Android 13:n uudet ominaisuudet keskittyvät pitkälti yksityisyyteen ja turvallisuuteen sekä käyttöliittymän uudistukseen.

Käyttöliittymän osalta tiilien lisääminen pika-asetuksiin käy helpommin ja tarvittaessa suoraan sovellusten sisältä. Material You -värimaailma laajentuu jatkossa kaikkiin sovelluskuvakkeisiin, eikä ainoastaan Googlen kuvakkeisiin, toki vain siinä tapauksessa että kehittäjät tarjoavat sovelluksestaan erillisen Material You -vaihtoehdon. Musiikkisoittimen ulkonäkökin mukautuu jatkossa kuunneltavaan kappaleeseen tai podcastiin.

Käyttäjät voivat myös säätää sovellusten kieliasetuksia sovelluskohtaisesti, eikä vain järjestelmätasolla. Sovelluksissa tapahtuva kuvien jakaminen onnistuu jatkossa pienemmillä käyttöoikeuksilla ja laitteet voivat yhdistää läheisiin WiFi-verkkoihin ilman oikeutta käyttäjän paikannustietoihin.

Äänentoiston osalta Android tukee nyt pään liikkeitä seuraavaa tilaääntä, kun käytössä ovat ominaisuutta tukevat kuulokkeet. Mukana on myös tuki Bluetooth LE Audiolle. Lisää yksityiskohtia Android 13:n sisällöstä voi lukea Googlen blogista.