Android 13 -pohjaisen OxygenOS 13:n betatestaus alkoi OnePlus 10 Prolla

10.08.2022 18:10 Muropaketin toimitus

OnePlus on julkaissut OxygenOS 13:n ensimmäisen avoimen betaversion OnePlus 10 Pro -puhelimelle Intiassa ja Pohjois-Amerikassa. Eurooppaan vastaava päivitys on luvassa hieman myöhemmin.

OxygenOS 13:n Aquamorphic-termillä markkinoitu uudistettu ulkonäkö ottaa vaikutteita vedestä ja sen liikkeistä. Käytännössä se tarkoittaa käyttöliittymässä käytettyjä pyöritettyjä muotoja sekä pehmeää ja sulavaa liikettä.

Ominaisuuksien puolesta OxygenOS 13 tuo mukanaan muun muassa Spotify-integraation aina päällä olevaan näyttöön (AOD). Näytön reunasta aukeavasta työkalulaatikosta pääsee nopeasti esimerkiksi galleriaan ja Private Safe 2.0 -ominaisuus mahdollistaa yksityisten tiedostojen ja dokumenttien säilömisen siten, etteivät sovellukset pääse niihin käsiksi.

Koska kyse on OxygenOS 13:n ensimmäisestä avoimesti betatestattavasta versiosta, ei sitä välttämättä kannata vielä asentaa päivittäisessä käytössä olevaan puhelimeen, sillä mukana on vielä erilaisia bugeja korjattavaksi. Tarkempi listaus havaituista ongelmista löytyy täältä.

Myöhemmin päivitys suuntaa uudelle OnePlus 10T -mallille. Sen jälkeen vuoronsa saavat aiemmat OnePlus-mallit sekä osa Nord-malleista.

LUE MYÖS: Ensituntumat OnePlus 10T -puhelin – Huipputehokas kompromissi