UUSIMMAT

Android 6.0 Marshmallow ei sisällä tummaa käyttöliittymäteemaa

11.09.2015 12:45 | Juha Kokkonen

Android M Dark

Alkukesästä uutisoitiin Android M:n kehittäjäversiosta löytyneestä mahdollisuudesta asettaa käyttöliittymän taustaväri tummaksi valkoisen sijaan, joka sai kehuja monilta käyttäjiltä. Ominaisuuden aktivoiminen vaati pientä säätämistä, mutta se osoitti, että tumma tausta ei ole ongelma Material Design -ulkoasun kanssa. Tämä saikin monet toivomaan, että tumma teema nähdään myös osana lopullista Android 6.0 Marshmallow -päivitystä.

Nyt tumman teeman ystäville on kuitenkin luvassa kylmää vettä niskaan, sillä Googlen insinööri on ilmoittanut Androidin kehittäjäfoorumilla, ettei tumma teemaa tulla näkemään osana Android Marshmallow -ohjelmistoversiota. Kysymys aiheesta heräsi uudelleen, kun tumma teema oli poistettu Android M Developer Preview 2 -versiosta. Asiaa kuitenkin kuulemma harkitaan tulevia Android-versioita silmällä pitäen.

Tumman teeman lisääminen vaihtoehtoiseksi asetukseksi vaikuttaa yksinkertaisesti toteutettavalta asialta, joten tuntuu suorastaan järjettömältä, että Google haluaa jättää kyseisen ominaisuuden pois tuoreimmasta Android-julkaisusta. Tumma teema on jo osoitettu toimivaksi sekä Android M:n kehittäjäversiossa että OnePlussan Oxygen OS -käyttöjärjestelmässä, joka on hyvin lähellä vakio-Androidia. Lisäksi se vaikuttaa alentavasti näytön virrankulutukseen erityisesti AMOLED-näytöllisissä laitteissa.

Android Developer Preview, Issue 2657: Dark Theme gone missing in the Android Developer Preview 2

Android Authority, Dark Theme won’t return in Android 6.0 Marshmallow

Muropaketin uusimmat