Uusimmat

Android- ja iOS-yhteensopiva VicoVR tuo koko kehon liikkeentunnistuksen mobiili-VR:ään

23.05.2016 19:23 Petrus Laine

VicoVR

Joukkorahoituspalvelu IndieGogoon on ilmestynyt uusi mielenkiintoinen VR-tulokas. VicoVR:ksi ristitty laite pyrkii tuomaan käyttäjän liikkeiden tunnistuksen myös mobiili-VR-maailmaan.

VicoVR rakentuu kolmesta osasta: ohjaimesta, VR-laseista ja pääosaa esittävästä sensorista. Microsoftin Kinectiä muistuttavan sensorin kerrotaan jaottelevan käyttäjän 19 eri pisteeseen, joita seuraamalla se kykenee mallintamaan tarkasti käyttäjän liikkeet virtuaalimaailmaan. VicoVR-sensorin ytimenä toimii IndieGogo-sivujen mukaan Samsungin tarkemmin määrittelemätön Exynos-järjestelmäpiiri, jonka tukena on Orbbec-prosessori.

VicoVR:n kaksi muuta elementtiä, ohjain ja VR-lasit, ovat vapaaehtoisia ja ne voidaan korvata myös muilla ohjaimilla ja VR-laseilla. VicoVR:n omat VR-lasit käyttävät näyttönään älypuhelinta, ja niiden kehutaan olevan yhteensopiva minkä tahansa 4- – 6-tuumaisen iOS- tai Android-puhelimen kanssa. VicoVR:n ohjain muistuttaa huomattavasti Wii-pelikonsolin ohjaimeen liitettävää analogiohjainta. Siinä on analoginen tattiohjain sekä neljä painiketta.

Koko paketin saa IndieGoGosta 219 dollarin hintaan. Saatavilla on lisäksi pelkät VicoVR-lasit 30 dollarin hintaan, VicoVR-ohjain 35 dollarin hintaan ja VicoVR-sensori 174 dollarin hintaan. VicoVR-sensori ja VR-lasit yhdessä kustantavat 199 dollaria ja yksi sensori kahdella ohjaimella ja kaksilla VR-laseilla 275 dollaria. Hintoihin lisätään toimituskulut. VicoVR:n toimitusten odotetaan alkavan kuluvan vuoden marraskuussa, kunhan se saavuttaa 75 000 dollarin tavoitteensa 25 päivän kuluessa. Tavoitteesta on tähän mennessä koossa 36 761 dollaria.