Uusimmat

Android Lollipop -päivitys on vihdoin ladattavissa Huawein Mate 7- ja Honor 6 -puhelimille

02.10.2015 11:36 Juha Kokkonen

Honor 6 Lollipop

Huawei on vihdoin pitkän odotuksen jälkeen ilmoittanut suomenkielisillä Facebook-sivuillaan, että yrityksen viime vuoden huippumallien Honor 6:n ja Mate 7:n Android Lollipop -päivitykset ovat kuluttajien saatavilla. Päivitykset ovat viivästyneet merkittävästi, sillä alun perin niiden luvattiin tulevan saataville jo ennen kesää. Huawein kilpailijoista useimmat julkaisivat Lollipop-päivityksen laitteilleen jo viime vuoden lopulla tai kuluvan vuoden alkupuolella. Toistaiseksi käyttäjän on ladattava päivitys itse Huawein tukisivuilta ja asennettava se manuaalisesti muistikortin kautta. Päivitysten pitäisi tulla saataville myös OTA:na suoraan puhelimeen myöhemmin tämän syksyn aikana.

Huawein tarjoama päivityspaketti sisältää Android Lollipopin uusimman 5.1.1-version sekä EMUI-käyttöliittymän tuoreimman 3.1-version. Android Lollipopin uusien ominaisuuksien lisäksi päivitys tuo ainakin Mate 7:ään jaetun näkymän tilan. Päivitys ladataan Huawein sivuilta zip-pakettina ja puretaan tietokoneelle. Päivityspakettien koko on 1,15 ja 1,19 gigatavua. Tämän jälkeen zipin sisältä löytyvä ”dload”-kansio siirretään muistikortille tai puhelimen sisäiseen muistiin, josta se puolestaan asennetaan puhelimeen. Päivityksen saa ajettua asetusvalikon ”päivittäjä”-alavalikosta ja valitsemalla sen toimintovalikosta ”paikallinen päivitys”.

TaskuMuro latasi ja asensi päivityksen Mate 7- ja Honor 6 -puhelimiin onnistuneesti, mutta jos manuaalipäivityksen tekeminen epäilyttää, on suositeltavaa jäädä odottamaan OTA-versiota, sillä manuaalisesti päivittämisen yhteydessä on aina pieni mahdollisuus, että jokin menee vikaa. Suuremman versiopäivityksen yhteydessä on suositeltavaa varmuuskopioida puhelin ja nollata se päivityksen jälkeen.

Edellämainittujen mallien lisäksi Huawei on myös aloittanut Android 5.1.1 -päivitykset OTA:na tuoreelle Honor 7 -mallilleen. 290 Mt kokoisen päivityksen kerrotaan paikkaavaan tietoturvaongelmia, korjaavan käännösvirheitä, parantavan vakautta, korjaavan yhteensopivuusongelmia sekä parantavan puheluiden äänenlaatua. KORJAUS: Honor 7:n OTA-päivitys näyttäisikin olevan Android 5.0.2 -versio.

Facebook, Huawei Suomi

Huawei Kuluttajatuki, Lataukset