UUSIMMAT

Android-puhelimen voi etsiä jatkossa Google-haulla

16.04.2015 11:31 | Pekko Lainiala | 3

Google on päättänyt helpottaa kadonneen Android-puhelimen löytymistä integroimalla Find my phone -toiminnon suoraan hakukoneen normaaliin hakuun. Yksinkertaisuudessaan uusi ominaisuus toimii siten, että tietokoneella ja puhelimella täytyy olla käytössä sama Google-tili, jonka jälkeen hakusanoilla ”Find my phone” tarjotaan mahdollisuus soittaa kadonneeseen puhelimeen. Lisäksi puhelimen sijainti näytetään kartalla, mikäli katoamisen kohde ei olekaan tyypillinen parin kymmenen neliön asuntoon hukattu puhelin.

Laitteen lukitsemista tässä helpotetussa etsimistoiminnossa ei tarjota, vaan ominaisuus onkin oletettavasti tarkoitettu enemmänkin hätäisiin tilanteisiin, joissa puhelin ei äkkiseltään löydy omasta asunnosta.

Googlen ilmoituksen synnyttämässä kommenttiketjussa suurin osa kiittelee Googlea toimivasta palvelusta, mutta osalla käyttäjistä uusi ominaisuus ei toimi. Myöskään allekirjoittanut ei saanut hakua toimimaan, joten ilmeisesti se ei ole vielä käytössä Suomessa.

Google+, We’ve all been there

Keskustelu

Nokkelaa, ensin tuli mieleen keskivertokäyttäjän uusavuttomuus, mutta niin villi mielikuvitus niillä ei taida olla että sattumalta kyseistä hakua kokeilisivat. Vaikka tuo hakukomento pitää tietää, niin tässä säästää sen ettei ensin joka tapauksessa joudu googlaamaan tuota device manageria.

Muropaketin uusimmat