Uusimmat

Apollo, RiF is Fun ja muut kolmansien osapuolien Reddit-sovellukset saattavat joutua lopettamaan toimintansa

02.06.2023 11:39 Muropaketin toimitus

Reddit on muuttamassa API-käytäntöään. Uudet säännöt tekevät kolmansien osapuolten Reddit-sovellusten toiminnasta lähes mahdotonta.

Monet Reddit-käyttäjät ovat tottuneet käyttämään palvelua mobiililaitteilla kolmannen osapuolen sovelluksen, kuten Apollon, RiF is Funin tai Syncin, avulla. API (Application Programming Interface) antaa ulkoisille sovelluksille mahdollisuuden hyödyntää Redditin dataa omissa palveluissaan. Reddit on nyt muuttamassa API-käytäntöään, ja se tulee tekemään kolmansien osapuolten sovelluksien toiminnasta hyvin tukalaa.

Apollo-sovelluksen kehittäjä Christian Seliginin mukaan suurin ongelma on API-kutsujen valtavaksi nouseva hinta. Kehittäjän mukaan Apollo-sovellus lähettää kuukaudessa noin seitsemän miljardia API-kutsua, mikä maksaisi kehittäjälle uudella hinnoittelulla noin 1,7 miljoonaa dollaria joka kuukausi. Käyttäjätasolla yksittäisen Apollo-käyttäjän hinta olisi noin 2,5 dollaria kuukaudessa, siinä missä yksi käyttäjä tuottaa Redditille karkeasti arvioiden noin 0,12 dollaria joka kuukausi.

Selignin mukaan Reddit on kyllä suostunut kommunikoimaan asiasta, mutta yhtiö on viestinyt, ettei se aio muuttaa jo laadittua hinnoittelumallia. Uusi hinnoittelumalli astuu voimaan heinäkuun alussa, ja elleivät kolmansien osapuolten kehittäjät ja Reddit löydä asiasta sopua, voi kolmansien osapuolten sovellusten käyttö muuttua hyvin kalliiksi tai jopa mahdottomaksi.