UUSIMMAT

Apple esti sadan miljoonan rahoituksen huippuluokan Android-puhelimelle

24.03.2017 12:45 | | 5

 

Andy Rubin oli vastuussa Android-käyttöjärjestelmän kehityksestä aivan yrityksen ensiaskelista lähtien. Googlen hankittua Androidin hän johti siellä käyttöjärjestelmän kehitystä vuoteen 2013 saakka. Viihdyttyään vielä reilun vuoden Googlen robotiikkapuolella hän perusti oman startup-hautomon. Viime ajat Rubinin tiedetään kehitelleen huippuluokan Android-puhelinta. Neljänkymmenen hengen tiimi kehittelee uutuutta hyvin salassa nimellä Essential Products.

”iPhonen tappajaksi” nimitettyä Essential Productsin puhelinta huhutaan esimerkiksi täysin reunattomaksi. Sen näyttö on huhujen mukaan suurempi kuin iPhone 7:ssä, mutta ulkomitat silti huomattavasti pienemmät. Rubinin tiedetään myös esitelleen puhelimen prototyyppiä teleoperaattoreille Las Vegasin CES-tapahtumassa ja kertoneen sen olevan valmis markkinoille jo kesäkuussa. Suunnittelutiimiin on palkattu ainakin seitsemän entistä applelaista, esimerkiksi iPadin suunnittelua johtanut Jason Keats. Laitteen hinnan on arveltu olevan jopa tuplasti iPhonea enemmän.

Cupertinon gigantti Apple ei luonnollisestikaan katso hyvällä kilpailijoiden ilmestymistä tontilleen. Wall Street Journalin mukaan Apple onkin saanut SoftBank Groupin vetämään pois allekirjoitusta vaille valmiin 100 miljoonan dollarin rahoituksen Essential Groupilta. Asiasta perillä olevien lähteiden mukaan rahoituksia perutaan näin loppuvaiheessa enää todella harvoin. SoftBankin toimitusjohtaja Masayoshi Son on hyvin läheisissä suhteissa Appleen, ja Apple onkin luvannut miljardin dollarin sijoituksen SoftBankin 100 miljardin dollarin Vision Fund -rahastoon. Nyt Essential Productsille ei valu näistä rahoista senttiäkään.

Keskustelu

No voiny perkele! Kilpailu olisi enemmän kuin hyvästä Applen sisäsiittoisia tuotteita vastaan. Mutta tooottakai ne pystyy tekemään tämmöisiä paskaliikkeitä, kun omistavat ziljoonia dollareita ja sen myötä voivat lahjoa kenet tahansa vähänkin kunniattoman isokenkäisen. Ikinä en ole erityisen Apple fani ollut, ja tämmöisten uutisten myötä… arvaako kukaan?… entistäkin vähemmän.

Jos oikeasti mietitään että apple on rahoittanut tuota rahastoa, niin ei se nyt mielestäni ihan väärin ole sanoa ettei heidän rahastoaan käytetä kilpailijoiden tukemiseen jokä aktiivisesti värvää heidän työntekijöitään. Olisi kannattanut pitää mölyt mahassa ennen kuin rahat oli tilillä ja nimet paperissa.

Kilpailu on aina plussaa kuluttajille.. Mut omenapäät ei ymmärrä minkään muun perään kuin oman lompakkonsa.

Muropaketin uusimmat