Uusimmat

Apple julkaisi näyttävät ja hintavat AirPods Max -vastamelukuulokkeet

09.12.2020 10:56 Muropaketin toimitus

Apple julkaisi eilen odotetusti uuden tuotteensa. Vuorossa eivät kuitenkaan olleet uusi versio Macbook Pro -kannettavasta ja Apple TV -mediatoistimesta. Julkaisuvuorossa olivat sen sijaan vastamelutoiminnolliset over-ear-kuulokkeet. AirPods Max -kuulokkeilla on hintaa yli 600 euroa.

Apple on painottanut suunnittelussa kuulokkeiden muotoon. Sen kerrotaan mukautuvan hyvin erilaisiin pään muotoihin. Istuvuutta on AirPods Max -kuulokkeissa haettu yläsankaan viritetyllä punotulla kaariverkolla ja tekstiiliverkolla päällystetyillä kuulokekupeilla. Kuuloketyynyissä on käytetty muistivaahtoa.

Kuulokekupeissa on käytetty materiaalina anodisoitua alumiinia ja niissä on mekanismi, jonka ansiosta kumpikin kuppi voi kiertyä itsenäisesti. AirPods Maxeissa on ”Digital Crown” -säädin, jonka avulla voi säätää äänenvoimakkuutta, vaihtaa kappaleita, hallita puheluita tai aktivoida Sirin. Vastamelutoiminnon lisäksi kuulokkeet tukevat myös tilaääntä.

Kuulokkeissa on yhteensä peräti yhdeksän mikrofonia. Näistä kahdeksaa käytetään aktiiviselle taustamelun vaimennukselle. Äänentunnistuksessa hyödynnetään mikrofoneista kolmea. Kuulokkeissa käytetään Applen omaan H1-kuulokepiiriä ja Bluetooth on versiota 5.0. Painoa kuulokkeilla on kertynyt 384,8 grammaa.

Yhdellä latauksella on luvassa jopa 20 tuntia kuunteluaikaa aktiivisen taustamelun vaimennuksen tai tilaäänen ollessa käytössä. Myös puhekäytössä on luvassa samainen toiminta-aika.

AirPods Max -vastamelukuulokkeet maksavat 629 euroa ja niiden toimitukset alkavat 15. päivä joulukuuta. Tarjolla on viisi eri värivaihtoehtoa.