Uusimmat

Apple julkisti, mitä ominaisuuksia iOS 15 -päivitys tuo mukanaan

07.06.2021 20:49 Muropaketin toimitus

Applen iOS 15 -päivitys tuo mukanaan useita kiinnostavia ominaisuuksia Applen mobiilikäyttöjärjestelmään ja eri sovelluksiin.

FaceTime-puheluissa voi jatkossa jakaa puhelimen tai muun laitteen näytön SharePlay-ominaisuuden avulla. FaceTime saa myös uuden ruudukkonäkymän, taustamelua vähentävän ominaisuuden sekä kutsulinkit FaceTime-puheluihin.

Apple Messages -sovellus kerää päivityksen jälkeen käyttäjälle lähetyt kiinnostavat kuvat yhteen. Lisäksi käyttäjät voivat merkitä tietyt viestit tärkeiksi, jonka jälkeen niiden löytäminen jälkikäteen muuttuu helpommaksi. Viestien kautta vastaanotetut linkit uutisartikkeleihin löytyvät puolestaan jatkossa Apple News+ -sovelluksesta.

Myös sovellusten notifikaatiot saavat visuaalisen päivityksen. Lisäksi puhelin kerää päivän aikana eri sovelluksista päivän aikana saapuneet vähemmän kiireelliset ilmoitukset yhteen.

iOS saa myös kattauksen älykkäitä ominaisuuksia, joiden avulla kuvista voi kopioida esimerkiksi tekstiä tai puhelinnumeroita. Lisäksi kuvissa näkyviä elementtejä voi tunnistaa automaattisesti, jolloin esimerkiksi kuvassa näkyvän koiran rodun voi saada selville. Kuvista voi luoda automaattisesti myös muistovideoita, joiden taustalle voi laittaa soimaan musiikkia.

Apple Walletiin voi jatkossa tallettaa ominaisuutta tukevia avaimia, joihin kuuluvat esimerkiksi hotellin ja auton avaimet. Yhdysvalloissa mukana on myös tuki henkilöllisyystodistuksen virtuaaliselle kopiolle.

Muropaketin uusimmat