UUSIMMAT

Apple Music -suoratoistopalvelua tukeva iOS 8.4 julki huomenna

29.06.2015 19:16 Pekko Lainiala

Apple on tyypillisesti julkaissut iOS-käyttöjärjestelmänsä päivitykset kello 20 Suomen aikaa, mutta huominen iOS 8.4 -päivitys tulee tapahtumaan kahta tuntia totuttua aikaisemmin. Tunti päivityksen jakelun aloittamisen jälkeen uusi maailmanlaajuinen Beats 1 -radiokanava aloittaa ensimmäisen lähetyksensä Apple Music -palvelussa. Pessimistisesti ajatellen kuulostaa siltä, että osalla ihmisistä saattaa tulla hieman kiire ehtiäkseen kuuntelemaan lähetyksen alkua.

Suomalaiskäyttäjien osalta Apple Music -palvelun aukeamisen ajankohta on toistaiseksi epäselvä. Apple on aiemmin kertonut, että palvelu avataan yli sadassa maassa, mutta ei missään vaiheessa ole eritellyt maita. Toisaalta Applen suomenkielisiltä sivuilta löytyy erillinen Music-osio, jonka mukaan palvelu on ”Saatavilla pian”. Tämän perusteella ainakaan täysin ilman palvelua ei jäädä, mutta nähtäväksi jää milloin avajaisia vietetään.

Apple Music on käytettävissä aluksi iOS-käyttöjärjestelmään perustuvilla laitteilla (iPhone, iPad, iPod) sekä Mac- ja PC-tietokoneilla. Android-versio ohjelmasta on luvattu julkaista ensi syksynä. Apple Musicia voi kokeilla kolme kuukautta maksutta, jonka jälkeen tilaus muuttuu maksulliseksi.

9To5Mac.com, iOS 8.4 to be released 8 AM PT on Tuesday
Apple.com, Music – Tulossa pian