UUSIMMAT

Apple on jo aloittanut USB-C-liittimellä varustettujen iPhonejen testaamisen

14.05.2022 18:27 Muropaketin toimitus

Apple on huhujen mukaan siirtymässä hiljalleen USB-C-liittimen käyttäjäksi myös iPhoneissa. Sisäpiiristä kantautuvien tietojen perusteella Apple on jo aloittanut USB-liittimien testaamisen iPhonejen kanssa.

Huhujen mukaan Apple valmistautuu siirtymään USB-C-liittimen käyttäjäksi iPhoneissa jo vuonna 2023, eli iPhone 15 -mallien kohdalla.

Eräs mahdollinen syy Applen mielenmuutokselle saattaa olla EU:n tuleva direktiivi, jonka myötä pienelektroniikan valmistajien tulee siirtyä käyttämään USB-C-liitintä. Isosta osasta Applen iPad-tabletteja löytyy jo nyt USB-C-liitäntä.

Bloombergin mukaan Apple testaa liittimen ohella myös adapteria, joka mahdollistaisi nykyisten lightning-liitännällä varustettujen tuotteiden käyttämisen myös USB-C-liittimellä varustetun puhelimen kanssa. USB-C-lightining-adapteri ei toki ole mikään uusi keksintö, ja kolmannet osapuolet ovat myyneet jo pitkään esimerkiksi latausjohtoja jotka toimivat adapterin avulla sekä lightning-portillisten että USB-C-portillisten laitteiden kanssa.

Eräs modaaja onnistui jo aiemmin jälkiasentamaan iPhone X -malliin USB-C-liittimen, joten teknisesti liittimen vaihtaminen on todistetusti mahdollista.