Uusimmat

Apple pitää sovellusten lataamista sovelluskaupan ulkopuolelta turvattomana

04.02.2022 19:18 Muropaketin toimitus

Apple on lähestynyt Yhdysvaltain senaattia kirjeellä, jossa yritetään vakuuttaa, että sovellusten lataaminen virallisen sovelluskaupan ulkopuolelta on turvatonta.

Kirjeen tarkoituksena on saada lakien säätämisestä vastaavat virkamiehet hylkäämään ehdotus, jolla Apple pakotettaisiin antamaan käyttäjille mahdollisuus sovelluksien asentamiseen App Storen ulkopuolelta (ns. sideload), kertoo Bloomberg. Androidilla käyttäjät voivat halutessaan ladata sovelluksia myös Play Storen ulkopuolelta.

Apple ei sanojensa mukaisesti pystyisi takaamaan, että sovelluskaupan ulkopuoliset sovellukset eivät sisältäisi haittaohjelmia tai muita ikäviä yllätyksiä. Turvattomuuden ohella Apple toteaa, että mikäli sovellukset voitaisiin asentaa puhelimiin App Storen ulkopuolelta, myös sosiaalisen median alustat pääsisivät jälleen tiukemmin käsiksi käyttäjien yksityiseen dataan.

Applella on toki oma lehmänsä ojassa, sillä Apple ei saisi osuuttaan sovellusten ja sovellusten sisäisten ostojen myynnistä, mikäli sovellukset ladattaisiin iPhoneihin ja iPadeihin App Storen ulkopuolelta.

Muropaketin uusimmat