Apple vahvisti iPhoneihin liittyvän muutoksen, jota on odotettu kuumeisesti jo vuosien ajan

26.10.2022 15:45 Muropaketin toimitus

Applen markkinointijohtaja Greg Joswiak on vahvistanut USB-C-liittimen saapuvan iPhoneihin.

Greg Joswiakin mukaan USB-C saapuu iPhoneihin, vaikka Applen edustajat eivät olekaan sitä mieltä, että kyseessä olisi välttämättä kovin hyvä päätös. Markkinointijohtajan mukaan jo irrotettavat latauskaapelit ovat osaltaan ratkaisseet elektroniikkajätettä koskevan ongelman, ja nyt latausliittimen vaihtaminen johtaa siihen, että monet käyttäjät joutuvat hankkimaan uusia latausjohtoja. Toki Apple käyttää jo valmiiksi USB-C-liitintä monissa muissa laitteissaan.

USB-C:n saapuminen iPhoneihin ei ole suuri yllätys. Uusi EU-lainsäädäntö pakottaa kaikki valmistajat ottamaan USB-C:n käyttöön puhelimissaan ja muussa pienelektroniikassa vuoteen 2024 mennessä. USB-C löytynee jo ensi vuonna ilmestyvästä iPhone 15 -mallistosta.

EU-lainsäädännössä pelkästään langattomasti ladattavat laitteet, kuten Apple Watchit, eivät tarvitse USB-C-liitintä, ja USB-C ei välttämättä viihdykään iPhoneissa pitkään. Analyytikot uskovatkin, että Apple aikoo siirtyä mahdollisimman pian iPhonejen muotoiluun, jossa ei ole lainkaan liitäntöjä, ja joiden lataaminen onnistuu vain langattomasti esimerkiksi MagSafen avulla.