Uusimmat

Applelle lisätyn todellisuuden patentti navigointiin

10.11.2016 16:36 Muropaketin toimitus

apple_ar

Tekniikkaevankelista Robert Scoble on jo pitkään antanut ymmärtää tietävänsä seuraavasta iPhonesta enemmän kuin moni muu. Scoblen vihjailut viittaavat iPhone 8:n keskittyvän hyvin vahvasti virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden sovelluksiin.

Scoblen vihjailuille on nyt saatu hieman katetta Yhdysvaltojen patenttiviraston ansiosta. Applelle myönnettiin hiljattain patentti lisätyn todellisuuden näkymän lisäämisestä navigointisovellukseen.

Hakemuksen mukaan ohjelmaan voi hypätä vaikka selaimen hausta, jos kohdalle on osunut kiinnostava paikka. Hakuja voi myös tehdä suoraan ohjelman hakuruudusta.

Kiinnostavan kohteen löydyttyä sovellus tutkii, miten päin iPhone on käyttäjänsä kädessä ja näyttää ruudulla kameran tuottaman kuvan päällä reittiohjeet. Perinteisten navigaattoreiden karttanäkymää tai valokuvista kasattua reittiä ei siis tarvitse pällistellä, vaan ruudulla näkyy juuri sen hetkinen näkymä, jonka päälle piirtyy seurattava viiva.

Ohjelmalla on mahdollista myös tarkistaa osoitteita vain osoittamalla taloa, jolloin ruudulle ilmestyy kellumaan talon päälle kyseisen paikan katuosoite.

Ennen kuin aiheesta innostuu liikaa, on hyvä muistaa, että Applelta löytyy lukuisia patentteja, joiden kuvaamia ominaisuuksia tuotteisiin ei ole koskaan – tai ainakaan vielä – ilmestynyt.