Applen iPhone 8 tulee odotettua myöhemmin – syynä kameramoduulin toimitusvaikeudet

11.03.2017 15:28 | | 121

Applen kymmenvuotisjuhlamalli iPhonesta on luvassa tänä vuonna, mutta käsiksi siihen pääsee vasta aivan vuoden lopussa. BGR-sivuston mukaan syynä olisivat STMicroelectronicsin toimitusvaikeudet puhelimen 3D-kameramoduulin kanssa.

Vaikka puhelin ilmeisesti julkistetaan samaan aikaan iPhone 7s- ja iPhone 7s Plus -mallien kanssa syksyllä, saa sitä kaupoista vasta kuukautta tai jopa kahta myöhemmin. Uudenlaisia kameroita ei yksinkertaisesti ehditä valmistaa tarpeeksi syyskuuhun mennessä, jotta puhelin saataisiin kauppoihin jo silloin.

Tuoreiden huhujen mukaan puhelimen nimikään ei olisi odotettu iPhone 8, vaan iPhone Edition – samaan tapaan kuin Apple Watch Edition.

Macotakara-sivusto on kerännyt kasaan myös muut viimeisimmät iPhoneen liittyvät huhut. Suhteellisen varmoina pidetään viisituumaista näyttöä, kaksoiskameroita ja langatonta latausta. AMOLED-tekniikkaa, kotinäppäimen hylkäämistä ja lasista, keraamista sekä alumiinista valmistettua runkoa puolestaan testataan vielä prototyypeillä, eikä lopullisia päätöksiä minkään niiden suhteen ole tehty. Päätöksiin vaikuttavat voimakkaasti alihankkijoiden mahdollisuudet toimittaa Applen vaatimia valtaisia komponenttimääriä.

Yhdysvaltain patenttitoimiston julkaisema patentti puolestaan paljastaa mahdollisesti tietoja puhelimen etukameran toiminnasta. Se käyttäisi hyväkseen paitsi kameraa, myös syvyysantureita ja laskentaa luodakseen tunnistaakseen kasvoja ja luodakseen niistä 3D-selfiekuvia.