UUSIMMAT

Apteligent: Android-markkinoiden todellinen pirstaileisuus Googlen lukuja pienempää

29.06.2016 19:34 | Petrus Laine | 2

Android-versioiden jakauma Apteligentin mukaan

Android-markkinoiden pirstaloitumisesta eri käyttöjärjestelmäversioiden kesken riittää puhetta tasaisin väliajoin. Apteligentin mukaan Googlen omat raportit maalaavat seinälle todellisuutta karumman kuvan.

Apteligentin mukaan Googlen julkaisemat luvut eri käyttöjärjestlemien osuudesta kaikkien käytössä olevien Android-versioiden kesken ovat harhaanjohtavia. Yhtiön mukaan Google jättää luvuissaan täysin huomioitta kaksi oleellista seikkaa: Android-puhelimet ilman Play-kauppaa, ja puhelimet joita ei käytetä aktiivisesti.

Googlen mukaan esimerkiksi Android Lollipopin 5.0- ja 5.1-versiot kattavat tällä hetkellä noin 35,4 prosenttia markkinoista, KitKatin (4.4) kattavan 31,6 % ja Marshmallowin (6.0) 10,1 %, vanhempien versoiden kattaessa loput 22,9 %. Apteligentin mukaan todelliset luvut ovat paljon mairittelevammat: Lollipopit 48,2 %, KitKat 24,91 %, Marshmallow 19,4 %, ja vanhemmat yhteensä 7,5 %. Apteligentin lukujen perusteella myös aktiivisesti käytössä olevia Android-laitteita päivitetään siis varsin mukavaan tahtiin, mutta niitä lukiessa on syytä muistaa, että siinä on mukana vain Apteligentin SDK:n sisältävät puhelimet. Yhtiö uskoo ilmeisesti sen kuitenkin tarjoavan realistisemman jakauman todellisista käytössä olevista Android-laitteista, kuin Googlen oma data. Voit lukea asiasta lisää AndroidPolicen artikkelista.

Keskustelu

Now sure, these are numbers taken from Apteligent's report, which is based on devices that have apps with the Apteligent SDK installed,

Tarkoittanee siis eri sovellusten lähettämää metriikkaa.

En tiedä kumpaa uskoa, että noissa paremmissakin luvuissa vanhan osuus on melkoinen. Jossain vaiheessa tämä vielä räjähtää käsiin kun löytyy joku Stagefright². Koska Applen tyyliin ei voi mennä, niin vaihtoehto työpöytä-Windows-tyyli, mikä on aika hyvä vertaus, koska eri kokoonpanoja on vähintäänkin yhtä paljon, eli päivitykset tulisi Googlelta ja valmistajien hidastelu ja lyhyet päivitysajat sivuutetaan.

Se suora päivitys olis paras, mutta ei auta jos puhelivalmistajat ei päivitä ajureitaan…
Sama kuin nyt win 10 osalta. Voi sen asentaa, mutta jos sulla on rautaa johon ei vain ole riittävän uusia ajureitaan kerjäät hankaluuksia. Eli asennusohjelman pitäisi tarkistaa onko ajurit ajan tasalla ennenkuin asentaisi ja jälleen oltaisiin puhelinvalmistajan armoilla…

Muropaketin uusimmat