Uusimmat

ARM:in uusi Mali-G51 on toinen Bifrost-arkkitehtuuriin perustuva mobiiligrafiikkasuoritin

02.11.2016 11:08 Muropaketin toimitus

mali-g51-design

ARM on esitellyt kaksi uutta tuotetta, jotka on suunnattu keskihintaluokan mobiililaitteisiin rikkaamman interaktiivisen videosisällön toistamiseen. Kyseessä ovat Mali-G51-grafiikkasuoritin ja Mali-V61-videoprosessori (VPU).

Uusi Mali-G51 GPU perustuu samaan uuden sukupolven Bifrost-arkkitehtuuriin, jonka ARM esitteli toukokuun lopulla Mali-G71 GPU:n yhteydessä. High-end-laitteisiin suunnattu G71 nähdään markkinoilla ensimmäisenä HiSiliconin Kirin 960 -piiriä käyttävissä laitteissa.  Mali-G51 on puolestaan suunnattu keskihintaluokan laitteisiin ja se keskittyy tarjoamaan hyvän suorituskyvyn mahdollisimman pienikokoiselle piisirulle mahdutettuna.

Mali-G51 voi sisältää maksimissaan kolme Shader-ydintä, joista jokainen sisältää kaksi pikselivarjostinta (Dual Pixel Shader), joten jokainen Shader-ydin voi prosessoida kaksi pikseliä samanaikaisesti. Tempulla saadaan säästettyä tilaa, mutta kärsitään suorituskyvyn osalta. Mali-G51:n kerrotaan tarjoavan 60 % parannus suorituskykytiheydessä ja 60 % parannus energiatehokkuudessa Mali-T830 GPU:hun nähden. Uuden GPU:n tehokkain versio tulee olemaan nimeltään Mali-G51MP6.

Ensimmäiset Mali-G51 GPU:lla varustetut järjestelmäpiirit tullaan todennäköisesti julkaisemaan ensi vuoden aikana ja kuluttajatuotteissa tekniikka tullaan näkemään vasta vuoden 2018 puolella.

mali-v61-design-311016

Mali-V61-videoprosessori on puolestaan tarkoitettu pakatun videostriimin tehokkaasteen käsittelyyn. Yhdellä ytimellä V61 pystyy käsittelemään 1080p-videota 80 FPS ruudunpäivitysnopeudella ja maksimilla eli kuudella ytimellä tuki löytyy puolestaan 4K-videolle 120 FPS ruudunpäivitysnopeudella. Uutta on tuki VP9-kodekille sekä parannukset H.265-purussa, joiden ansiosta saman laatuista videota pystytään striimaamaan alhaisemmalla bittivirralla.