UUSIMMAT

Asukselta ZenFone 3 Zoom ja ZenFone AR

05.01.2017 14:06 | Muropaketin toimitus

Asus julkisti oman keynote-esityksensä yhteydessä CESissä kaksi uutta älypuhelinta, valokuvaukseen keskittyvän ZenFone 3 Zoomin ja Googlen Daydream VR- ja Tango AR -alustoille suunnitellun ZenFone AR:n.

ZenFone 3 Zoomin pääpointti on 12 megapikselin Sony IMX 362 -kennoilla varusteltu tuplakamera, jonka toisesta linssistä löytyy 2,3-kertainen optinen zoomi. Toisessa kennossa on laajakulmalinssi f/1.7 aukolla. Puhelimen etukamerassa on Sonyn 13 megapikselin IMX 214 -kenno. Kamerassa on edellistä Zoom-mallia vähemmän optista zoomia, mutta mukana on vihdoin tuki 4K-videokuvaukselle.

Asuksen mukaan takakamera on 2,5 kertaa valoherkempi kuin iPhone 7 Plussan kamera. Digitaalinen zoomi mukaan laskettuna sillä voi zoomata yhteensä 12-kertaisesti. Automaattisen tarkennuksen Asus lupaa toimivan parhaimmillaan 0,03 sekunnissa. Android Nougat’n mukana puhelin saa tuen RAW-kuvatiedostoille.

Muuten Zoomista löytyy 5,5 tuuman FullHD AMOLED -näyttö Gorilla Glass 5 -lasilla, Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri Adreno 506:lla ja 5000 mAh:n akku. Akun saa ladattua nopeasti USB-C -liitännän kautta. Keskusmuistia puhelimeen saa parhaimmillaan 4 gigatavua ja massamuistia enimmillään 128 gigaa. Takapaneelista löytyy kameran lisäksi sormenjälkitunnistin.

Puhelin ilmestyy Android 6.0 -käyttöjärjestelmän ja Asuksen oman ZenUI 3.0:n kanssa. Zoom tulee kauppoihin helmikuussa ainakin Yhdysvalloissa, mutta muille markkinoille yhtiö ei ole kertonut saatavuudesta tai hinnasta tarkemmin.

ZenFone AR:n sisuksista löytyy Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, kuusi tai kahdeksan gigatavua keskusmuistia, parhaimmillaan 256 gigatavua massamuistia, jopa kahden teratavun kortteja tukeva muistikorttipaikka ja 3300 mAh:n akku. Gorilla Glass 4 -lasista rakennetulla 5,7 tuuman Super AMOLED -näyttö on resoluutioltaan 2560 x 1440. Pohjasta löytyy USB-C- ja kuulokeliitännät. Sormenjälkitunnistin on sisäänrakennettuna fyysiseen kotinäppäimeen. ZenFone AR:n käyttöjärjestelmänä on Android 7.0 Nougat.

Myös AR:n takaa löytyy useampi kamerakenno. Pääkamerassa on 23 megapikselin Sony IMX 318 -kenno. Lisäksi kokonaisuudessa on omat sensorit syvyyden aistimiseen ja liikkeen seuraamiseen Augmented Reality -käyttöä varten. Puhelin ilmestyy vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, eikä hinnasta ole vielä tietoa.