Asus esitteli Computex 2018 -messuilla ROG Phone -pelipuhelimen

04.06.2018 20:38 | Muropaketin toimitus

Pelipuhelimet ovat tällä hetkellä selvästi muotia, sillä myös Asus yrittää iskeä samaan kategoriaan Xiaomin ja Razerin vanavedessä ROG Phone -puhelinmallillaan.

Kyseessä on yksi markkinoiden tehokkaimmista puhelinmalleista. Sen suorituskyky perustuu erityisesti valikoiduilla prosessoriytimillä varusteltuun Snapdragon 845 -järjestelmäpiiriin. Valikoidut Kryo-ytimet saavuttavat jopa 2,96 gigahertsin kellotaajuuden tavallisen 2,8 gigahertsin sijaan.

Pelien tuottamaa kuormitusta ajatellen prosessorin jäähdytyksessä käytetään keskivertoa isompaa erillistä lämpöputkea. Asuksen mukaan tämä tarjoaa 60 prosenttia tehokkaamman jäähdytyksen kuin tyypilliset ratkaisut. Jäähdytyksessä auttaa lisäksi puhelimen koko. ROG Phone on 11 millimetriä paksu, kun useimmat lippulaivat ovat kolmesta neljään millimetriä ohuempia.

Jos haluaa vielä lisää jäähdytystä, voi käyttää puhelimen mukana tulevaa tuuletintelakkaa. Sen USB-C -läpiviennillä pystyy lisäksi lataamaan puhelinta ja sen kautta saa kuulokkeet kiinni 3,5 millimetrin äänilähtöön.

Jotta pelaaminen olisi mukavampaa, on Asus lisännyt puhelimeen sivuille kaksi haptista palautetta antavaa kosketuspintaa, joita on tarkoitus käyttää peliohjaimista tuttujen olkanäppäinten tapaan. Nämä ovat vapaasti ohjelmoitavissa eri pelien tarpeita varten. Peleille löytyy lisäksi erityinen asetustila, joka mykistää ilmoitukset ja estää muita sovelluksia varaamasta puhelimen keskusmuistia pelikäytön aikana.

Pelikäyttöä ajatellen on totta kai panostettu myös näyttöön. Käytössä on kuuden tuuman AMOLED-paneeli 2160 x 1080 pikselin resoluutiolla ja HDR-laajasävytoistolla. Paneelin väritoisto kattaa 108 prosenttisesti DCI-P3 -väriavaruuden. Päivitystaajuus paneelissa on pelikäyttöä ajatellen nostettu 90 hertsiin. Ilmoitettu kontrastisuhde on 10000:1.

Asus ROG Phone tarjoaa reippaat kahdeksan gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa on 128 tai 512 gigatavua. Akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia, ja puhelimen oma laturi tarjoaa 20 watin pikalatauksen. USB-C-liitäntöjä on puhelimessa kaksi, toinen tavalliseen tapaan pohjassa ja toinen sivulla erilaisia telakoita varten. Lisäksi myös itse puhelimessa on 3,5 millimetrin ääniliitäntä. Kaksoiskameroiden trendiä ei ole pelimallissakaan hylätty, vaan takaa löytyy 12 ja kahdeksan megapikselin kennolla varustetut kamerat. Näillä on mahdollisuus 120 asteen laajakulmakuviin. Etukameran tarkkuus on kahdeksan megapixeliä.

Mukana tulevan tuuletintelakan lisäksi saataville tulee erikseen TwinView Dock -telakka, joka muuntaa puhelimen hyvinkin Nintendo DS -konsoleita muistuttavaksi kokonaisuudeksi.

Muita telakkavaihtoehtoja ovat WiGig -telakka, joka antaa paremmat mahdollisuudet yhdistää puhelin langattomasti ulkoiseen näyttöön. Vaihtoehtona on myös telakka, joka mahdollistaa pelaamisen näyttöön, näppäimistöön ja hiireen kytkettynä.

Puhelin tulee saataville vuoden kolmannella neljänneksellä, jolloin myös laitteen hinta selviää.