Blackberry vie Nokian oikeuteen patenttirikkomuksista

17.02.2017 11:03 |

BlackBerry on nostanut kanteen Nokiaa vastaan Delawaren piirioikeudessa. Bloombergin mukaan BlackBerry vaatii Nokialta lisenssimaksuja, sillä yritys kertoo Nokian verkkolaitteiden rikkovan peräti yhtätoista sen omistamista patenteista. Patentteja rikkovat kanteen mukaan esimerkiksi Flex Multiradio -tukiasemat ja Liquid Radio -ohjelmisto.

Kanadasta lähtöisin oleva BlackBerry on kokenut puhelinten osalta suomalaisittainkin kovin tutulta kuulostavan kehityskaaren. Valtavasta kansansuosiosta on jäljellä enää rippeet, joten puhelinliiketoiminnan sijasta tulovirtaa onkin etsittävä muualta. Yritys onkin hankkinut omistukseensa esimerkiksi ohjelmistotaloja, ja neuvotellut useita lisenssisopimuksia. Osa patenteista on päätynyt BlackBerryn salkkuun yrityksen oltua mukana ostamassa Nortel Networksia, jota Nokiakin yritti havitella itselleen 2009.  Lopulta Nortelin pilkkoivat osiin vuonna 2011 konkurssin jälkeen Apple, BlackBerry ja Microsoft.

Kanteen mukaan Nokia on selvästi tietoinen patenttirikkomuksistaan, sillä joissakin Nokian omissa patenttihakemuksissa viitataan BlackBerryn patentteihin. Tiedossa ei ole millaisia korvauksia patenttirikkomuksesta aiotaan vaatia, mutta BlackBerry on luvannut lisensoida omistamaansa tekniikkaa järkevään hintaan myös muille.