Bowers & Wilkins esitteli ensimmäiset täyslangattomat nappikuulokkeensa

22.04.2021 10:36 | Muropaketin toimitus

Bowers & Wilkins on esitellyt kahdet uudet langattomat nappikuulokkeet, jotka kantavat mallinimiä PI7 ja PI5.

Kallimmassa PI7-mallissa käytetään 9,2 millimetrin elementtiä ala- ja keskitaajuuksia varten, kun taas korkeille äänille on oma pienempi elementtinsä. Nappikuulokkeet tukevat 24-bittistä ääntä ja aptX Adaptive -koodekkia. Kuulokkeissa on mukana kuuteen mikrofoniin perustuva aktiivinen vastamelutoiminto ja kuulokkeiden akkukestoksi luvataan neljä tuntia. Latauskotelosta kuulokkeet voi ladata neljään kertaan yhdellä latauksella.

Erikoisena yksityiskohtana latauskotelossa on 3,5 millimetrin audioliitäntä. Sen avulla kotelon voi yhdistää kaapelilla sellaiseen äänilähteeseen, jossa ei ole lainkaan Bluetoothia, jonka jälkeen kuulokkeet ja kotelo yhdistyvät toisiinsa matalan viiveen mahdollistavan aptX Low Latency -teknologian avulla. Latauskotelo toimii tässä tapauksessa Bluetoothlähettimenä.

PI5-kuulokkeet tarjoavat vain yhden 9,2 millimetrin elementin eikä mukana ole 3,5 millimetrin audioliitäntää. Vastamelutoimintoa varten mukana on neljä mikrofonia. PI5-kuulokkeissa on kuitenkin hieman pidempi 4,5 tunnin akkukesto, ja lisävirtaa saa latauskotelosta 18 tunnin edestä.

Bowers & Wilkinsin PI7-kuulokkeet maksavat 400 euroa, kun taas PI5-malli kustantaa 250 euroa. Lisätietoja kuulokkeista löytyy valmistajan verkkosivuilta.