Circular Devices kertoi edistyksestään PuzzlePhone-moduulipuhelimen saralla

09.03.2015 10:52 Pekko Lainiala

Suomalainen start up -yritys Circular Devices kertoi edistysaskelistaan Barcelonan MWC-messujen 4 Years From Now -tilaisuudessa. Espanjalaisvalmistaja ImasD ryhtyy yhteistyöhön Circular Devicesin kanssa ja ImasD-yhteistyön myötä käyttöön otetaan Click ARM -teknologia. Puhelin tulee muodostumaan kolmesta eri moduulista, joita kutsutaan sydämeksi, selkärangaksi ja aivoiksi. Sydänmoduulista löytyy laitteen akku, rangasta laitteen näyttö ja aivoista taasen esimerkiksi järjestelmäpiiri sekä laitteen takakamera.

Alustavalinnan myötä vaihdettavat moduulit toimivat käytännössä missä tahansa muussakin Click ARM -tekniikkaa käyttävässä laitteessa. Yhteistyöhön ryhtynyt ImasD esitteli MWC-messuilla esimerkiksi taulutietokoneen, joka käyttää vastaavaa tekniikkaa.

Circular Devices on kertonut PuzzlePhonen visioksi sen, että laite ei olisi laisinkaan puhelin, vaan pikemminkin alusta tai ekosysteemi. Käytännössä yhtiö siis tavoittelee täyttä avoimuutta sekä ohjelmistopuolelle että rautapuolelle. PuzzlePhonen saatavuudesta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa kuin ”myöhemmin tänä vuonna”. Myös Googlen vastaava useammasta moduulista koostuva Project Ara -puhelin tullaan näkemään myöhemmin tänä vuonna, jolloin se tulee saataville aluksi Puerto Ricossa.

Thenextweb, How the PuzzlePhone is shaping up as a rival to Google’s Project Ara modular smartphone

Puzzlephone.com